Sušić: Šteta za ovu generaciju, nemam im što zamjeriti

Foto: Hina

BOSNA I HERCEGOVINA ispala je sa Svjetskog nogometnog prvenstva nakon drugog uzastopnog poraza. Nakon premijere "Zmajeva" protiv Argentine (1:2), u drugoj utakmici su izgubili od Nigerije sa 1:0, ali je na ishod utakmice utjecao novozelandski sudac koji je poništio regularan gol Edina Džeke. Na oproštaj od SP-a utjecala je i loša igra BiH. 

> Sudac izbacio BiH sa SP-a! Poništio čist gol Džeki, a Nigerijci pobijedili nakon prekršaja u napadu

> Pogledajte poništeni gol Edina Džeke dok ga FIFA ne izbriše!

Nakon poraza izbornik BiH Safet Sušić rekao je:

"Nigerija je igrala dobro, stvarala šanse i bila puno bolja nego protiv Irana. Imala je više sreće od nas. Poslije ovog poraza je teško motivirati igrače za Iran, ali naša je obaveza časno se oprostiti. Šteta za ovu generaciju... Nemam im što zamjeriti. Trčali su, borili se, ali nije išlo. Što možemo?".

Prokomentirao je dvojbenu situaciju prije gola Nigerije kada je Emenike, činilo se, napravio prekršaj na Spahiću.

"Ako sudac nije svirao, znači da prekršaja nije bilo", rekao je Sušić.

"Uvjeti za igru bili su nenormalni, bilo je prevruće, a teren katastrofalan. Ali tako je bilo i protivnicima. Mi smo tehnički jaki i kada imamo dobar teren, dajemo više", objasnio je Pape.

"Utakmica je bila onakva kakvu smo i očekivali. Vidjeli smo dvije ekipe koje su tražile pobjedu i stvarale šanse. Mi svoju nijednu šansu nismo iskoristili, za razliku od Nigerije. Zasluženo su nas pobijedili. Mogu im samo čestitati"

Iznenadili su nas brzinom i okretnošću 

Novinari su inzistirali na pitanjima o suđenju. Što je s poništenim pogotkom Džeke nakon "ofsajda"? 

"Ne bih o tome, ja nisam dobro vidio situaciju, a sudac kaže da je ofsajd. Drugi su mi rekli da ofsajda nije bilo. Znali smo da će biti teško, ali ipak su nas iznenadili, svojom brzinom i okretnošću"

Iznenadio je Sušić i s udarnom postavom. U obrani nije bilo snažnog Kolašinca. Zadnja linija BiH izgledala je jako loše.

"Bio sam u dilemi oko stopera. Bičakćić po meni nije spreman za jaku utakmicu. Kolašinac u klubu igra lijevog beka, teško ga je vraćati na stopera protiv tako jake i visoke ekipe, pa sam se odlučio za Šunjića, a on je posao odradio korektno"

Ne mogu prigovarati igračima, dovoljno su utučeni 

Ako je Nigerija više željela pobjedu, kao što kažete, zašto je to tako bilo?

"Kada jedna ekipa pobijedi s minimalnim rezultatom, kaže se da su više željeli. Mogli bismo reći i da su imali više sreće, a sjetite se što smo sve mi promašili. Imali smo stativu u zadnjoj minuti. Poništeni gol bi također promijenio tijek utakmice"

Ipak, pristup BiH bio je uvelike drugačiji nego u prvoj utakmici. 

"Nemojmo se zavaravati. Nigerija je vrlo dobra ekipa, mi nismo bili favoriti u ovom susretu. Vjerovao sam da ćemo igrati najmanje neriješeno, ali ipak same bojao. Iskreno, ja niti nakon Argentine nisam bio nešto posebno zadovoljan. Igra nije bila idealna, ali igračima zbog odnosa ne mogu ništa prigovoriti. Utučeni su i bez mog prigovaranja. Pokušali su sve večeras", smatra bh izbornik. 

 

Pročitajte više