Sušić krenuo s akcijom Brazil: Mi smo sretni što smo se uopće plasirali

Foto: Guliver Image/Getty Images

NOGOMETNA reprezentacija Bosne i Hercegovine započela je pripreme za Svjetsko prvenstvo u Brazilu okupljanjem u hotelu Hercegovina na Ilidži. Igrači su tijekom četvrtka počeli pristizati u trenutni tabor Zmajeva, a prvi trening bit će održan u petak. 

"Želim da smo tu, u Sarajevu, ipak pod nekim pritiskom. Izolacija će nam biti potrebna pred sami početak prvenstva", rekao je nedavno izbornik Sušić za Dnevni list i objasnio razloge boravka u glavnom gradu BiH.
 
Tijekom četvrtka očekuje se dolazak 15 igrača od ukupno 24 pozvana, što znači da će početkom lipnja još jedno ime otpasti s popisa. Također, najveća zvijezda Edin Džeko priključit će se 18. svibnja zbog obveza s Manchester Cityjem, koji ima zakazanu prijateljsku utakmicu u Dubaiju, dok će Senad Lulić doći posljednji, 21. svibnja, zbog rješavanja nekih formalnosti.
 
Jedna provjera do odlaska u SAD
 
U Sarajevu će BiH reprezentacija boraviti do 27. svibnja, nakon čega slijedi odlazak u SAD na zadnji dio priprema, a jedinu prijateljsku utakmicu dotad odigrat će 22. svibnja u Gradačcu, protivnik će biti U21 reprezentacija Bosne i Hercegovine.
 
U SAD-u su na rasporedu još dva susreta, s Obalom Bjelokosti 30. svibnja u St. Louisu te s Meksikom 3. lipnja u Chicagu. Po dolasku u Brazil, a prije prve utakmice na SP-u protiv Argentine, igrat će još protiv mlade ekipe Santosa.
 
Neke od reprezentativaca muče lakše ozljede, Asmir Begović je propustio posljednji susret Stokea zbog ozljede nožnog prsta, Ognjena Vranješa muče leđa, a u procesu oporavka je Mensur Mujdža. Ipak, u stožeru i momčadi prevladava optimizam.
 
"Ljudi u Bosni i Hercegovini su već ponosni i sretni zbog činjenice da se naš tim uopće uspio plasirati na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Tamo ćemo jednostavno dati ono najbolje, i siguran sam da s malom dozom sreće možemo napraviti odličan rezultat na Svjetskom prvenstvu", poruka je Vedada Ibiševića.
 
Bosna i Hercegovina s nastupima na SP-u počinje protiv Argentine 15. lipnja na Maracani, 21. lipnja u Cuiabi igra s Nigerijom, a skupinu zaključuje ogledom protiv Irana u Salvadoru 25. lipnja.
 
 

Pročitajte više