Sveti Iker ukazuje se u Primeri prvi put nakon skoro 500 dana!

Foto: Guliver Image/Getty Images

IKER CASILLAS branit će za Real u večerašnjoj (21 sat) utakmici protiv Valadolida, što će biti prvi put da nastupa u Primeri od davnog 20. siječnja 2013.

Apsurdna situacija da velikan koji igra svoju 15. prvenstvenu sezonu (tijekom kojih je pet puta bio prvak), ove debitira tri kola prije kraja, posljedica je poznate rotacije na golu Reala, koju je uveo Mourinho i nastavio Ancelotti.
 
Krajem siječnja prošle godine Casillas je čuvao Realov gol na Mestalli, a tri dana poslije Arbeloa ga je na treningu nenamjerno nogom udario u ruku, što je značilo da je Diego Lopez postao prvi golman u Primeri, a Casillas je nakon oporavka branio u Ligi prvaka i Kupu.
 
Ove sezone dakle znao je da je može računati na maksimalno 22 utakmice, ali Ancelotti je obećao: "Ako se plasiramo u finale Lige prvaka, Casillas će braniti i u prvenstvu kako bi održao formu."
 
Legendarni vratar branio je sjajno u natjecanjima u kojima je prvi golman - Real je s njim izborio finale LP i trofej pobjednika Kupa, a Iker je u 21 utakmici primio tek devet golova. Od 68 udaraca u njegova vrata, pet ih je završilo na okviru, dok je Casillas obranio čak 54 šuta, što je uspješnost od gotovo 80 posto. 
 
Bez obzira kako završio Realov lov na naslov španjolskog prvaka (tri utakmice prije kraja, ima pet bodova manje od Atletica, koji ima još dvije utakmice za odigrati), Casillasov povratak velika je vijest za sve navijače Reala. 

Pročitajte više