Svjetske naslovnice: Messijeva liga

Foto: Screenshot

U NAŠOJ redovnoj rubrici, svakodnevno vas vodimo na brzinski "let oko svijeta". Pogledajte što nude sportske naslovnice najvećih europskih i svjetskih medija.  Vremena je malo, a događaja puno, stoga vas Index Sport svakog jutra informira u pet minuta.
 
Naslovnicu Marce, inače dnevnika sklonog Realu, podijelili su košarkaši ''kraljevskog'' kluba, koji su sinoć u Madridu u finalu košarkaške Eurolige pobijedili Olympiakos te su nakon punih 20 godina osvojili naslov prvaka Europe i nogometaši Barcelone, koji su jučer, također usred Madrida uzeli svoj 23. naslov prvaka.
 
''Messijeva liga'', naslov koji Marca donosi, najtočnije opisuje apsolutnu dominaciju omalenog argentinskog čarobnjaka. Messi je i jučer protiv Atletica bio nezaustavljiv, odigrao je savršenu utakmicu i zabio je fantastičan gol koji je Barci donio naslov prvaka.
 
S druge strane, katalonski mediji pišu isključivo o novom Barcinom naslovu prvaka. Tako El Mundo Deportivo preko cijele stranice donosi naslov ''Prvaci''.
 
Na Otoku je u prvom planu jučerašnji derbi Arsenala i Manchester Uniteda, a preko cijele naslovnice Sun Sporta je priznanje Louisa van Gaala kako ne može uvjeriti vratara Uniteda Davida de Geu da odbije ponude Reala.
 
Portugalski mediji slave Benficu, koja je osvojila naslov prvaka, a A Bola preko cijele naslovnice donosi naslov ''Prvaci''.
 

Pročitajte više