Talijani moraju odraditi posao protiv Irske i nadati se u Gdanjsku neće završiti 2:2

DANAS ćemo dobiti putnike u četvrtfinale iz naše skupine. U 20:45 na stadion u Poznanju istrčat će Italija i Irska.

Irci su nakon dva poraza izgubili sve šanse za četvrtfinala, a Talijani moraju pobijediti u osluškivati rezultat s utakmice Hrvatska - Španjolska.

Remiziraju li Hrvati i Španjolci s 2:2 ili više, Talijani će ispasti. Već nekoliko dana Azzuri papagajski ponavljaju da se boje da bi se mogao dogovoriti takav ishod koji bi ih poslao kući.

Ako Hrvatska i Španjolska odigraju 1:1, dalje će proći momčad koja ima bolju gol razliku protiv Irske. U tom slučaju Talijani za prolazak moraju svladati Irce većom razlikom od 3:1. Ako Hrvatska i Španjolska odigraju 0:0, Talijani bilo kojom pobjedom osvajaju prvo mjesto.

No, da bi Azzuri bili u poziciji za prolazak prvo moraju svladati Irce. Trapattonijeva momčad i njeni navijači pokupili su simpatije mnogih, ali su među najlošijim momčadima na Euru. U prve dvije utakmice poraženi su s ukupno 7:1. Ipak talijanski izbornik Cesare Prandelli poziva na oprez.

"Koncentrirani smo samo na rezultat u našoj utakmici. Idemo po pobjedu. Ovo je mi je najvažnija utakmica u trenerskoj karijeri", rekao je Prandelli.

Prandelli je prije nekoliko dana najavio da neće mijenjati 3-5-2 formaciju s De Rossijem na liberu. Danas bi mogao igrati bez Marija Balotellija koji ima problema s koljenom, no vraća se branič Barzagli.

"Protiv Hrvatske smo odigrali jako dobro. Moramo izaći na teren i izazvati sreću. Moramo biti vrlo fleksibilni", rekao je Talijan.

Giovanni Trapattoni naglasio je da Irska ovu utakmicu igra za ponos nacije.

"Jako je važno da u utakmicu krenemo kao da je početak Eura. Moramo biti 100 posto koncentrirani i izbjeći golove u ranim minutama", kaže Prandelli.

Pročitajte više