Treća sreća za Benficu?

Foto: Getty images

SUSRET Benfice i Chelsea na amsterdamskoj Areni bit će praktički repriza prošlosezonskih dvoboja u četvrtfinalu Lige prvaka. Tada je Chelsea slavio u obje utakmice i na kraju se okitio naslovom prvaka Europe. Prisjetimo se tih dvoboja.

Prvi četvrtfinalni susret bio je na rasporedu prije nešto više od godinu dana, preciznije 27. ožujka 2012. godine. Benfica je zaigrala u sastavu: Artur, Pereira, Jardel, Emerson, Luisão, Javi García , Bruno Césa, Aimar, Gaitán, Witsel, Cardozo.

Kalou na Luzu utišao vatrene navijače Benfice

Chelsea je pak na travnjaku popularnog Luza istrčao u formaciji  Čech, Ferreira, Terry, Luiz, Cole, Ramires, Mikel, Meireles, Mata, Kalou, Torres. Bluesi su se postavili vrlo defenzivno i čvrsto, posljednja linija djelovala je izvrsno, a napadi portugalske momčadi razbijali su se o bedem engleske momčadi.

Roberto di Matteo svjesno je čekao priliku za kontranapad, znajući da će se kad tad otvoriti prostor. Prvo je iz jedne takve situacije Mata pogodio gredu, da bi onda petnaest minuta prije kraja sijevnula nova kontra Chelseaja, a Salomon Kalou na asistenciju Fernanda Torresa potvrdio vrijednu pobjedu londonske momčadi.


Nakon susreta Di Matteo je blistao od sreće: "Ovo je sjajno, nisam se smio ni nadati ovako dobrom rezultatu. Priželjkivao sam da sačuvamo mrežu netaknutom, to smo postigli, ali ovaj gol je sjajan. Izgledali smo vrlo dobro i vrlo sam zadovoljan onim što je moja momčad pokazala. Mislim da smo veliki favoriti u uzvratu".

Chelsea u uzvratu plesao na rubu ispadanja

Sedam dana kasnije na Stamford Bridgeu, Benfica je došla u London s namjerom da preokrene rezultat iz Lisabona. U sastavu Artur, Pereira, Emerson, Javi García, Capdevila, Bruno César, Matić, Witsel, Aimar, Gaitán, Cardozo vrlo je dobro to izgledalo u uvodu susreta, međutim ono što je uslijedio u 21. minuti bio je ledeni tuš za portugalsku momčad.

Naime, Chelseaju je dosuđen kazneni udarac, a u gol ga je pretvorio Frank Lampard. Inače, Chelsea je na svom travnjaku zaigrao u formaciji Čech - Ivanović, Terry, Luiz, Cole - Ramires, Lampard Mikel - Mat, Kalou, Torres. Nakon gola Englezi su se povukli kako bi mirno priveli utakmicu kraju, međutim u 85. minuti Benfica je izjednačila.

U finišu susreta zavladala je prava panika na Stamford Bridgeu, Benfica je sve karte bacila na napad, a novi gol Portugalaca značio bi i prolaz u polufinale. Takvo što iskoristila je iskusna engleska momčad, a kazna je stigla u drugoj minuti sudačke nadoknade preko portugalskog veznjaka Raula Meirelesa koji je stavio točku na i.

Pročitajte više