UEFA za Index: Žalit ćemo se na presudu u slučaju Brune Marića

Foto: UEFA.com; Michel Platini u ime UEFA-e danas je potpisao sporazum o suradnji sa Interpolom s kojime će još bliskije surađivati u borbi protiv namještanja utakmica

NAKON što je Općinski sud u Daruvaru nepravomoćno proglasio UEFA-u odgovornom za okaljani ugled nogometnog suca Brune Marića i dodijelio mu 750 000 kuna odštete, stigao je i komentar krovne europske nogometne organizacije.

Na upit Indexa iz UEFA-e su odgovorili: "U ovom trenutku UEFA ne želi davati nikakve komentare pošto odluka suda još nije konačna, a UEFA planira uložiti žalbu".

Na naše pitanje je li UEFA ikada imala saznanja da se protiv Marića vodi istraga zbog namještanja utakmica, krovna europska nogometna organizacija nije željela dati odgovor.

Marićevo ime s namještanjem utakmice finala Hrvatsko kupa 2009. godine povezali su dokumenti njemačkog tužiteljstva, spominjala su se i braća Mamić, a Zoran Mamić i Bruno Marić ispitani su pred UEFA-inim istražiteljima. Bivši UEFA-in agent Robin Bokšić u Rusanovoj je ispitivao Marića kojega je optužio za namještanje, ali kako je istragu UEFA prepustila HNS-u, ona nikada nije do kraja provedena. Marić je kakvu-takvu zadovoljštinu potražio i dobio na sudu, ali daleko od toga da je borba gotova.

OPŠIRNIJE:

> Marić dobio tužbu protiv UEFA-e i 750 tisuća kuna: "Mnogi su mi se smijali"

> Odvjetnik koji je pobijedio UEFA-u: Ova presuda baca novo svijetlo na stanje u HNS-u, sve je počelo s Marićem

 

Pročitajte više