UFC će pomoći spasiti olimpijski status hrvanja

Foto: Cropix

DANA WHITE je tijekom posljednjeg konferencijskog poziva s odabranim predstavnicima medija otkrio da će se UFC uključiti u spašavanje olimpijskog statusa hrvanja s obzirom da indirektno takav rasplet situacije i njih na neki način pogađa.

Vijest koja je u veljači ove godine šokirala ne samo borilačku, već i cjelokupnu sportsku zajednicu još uvijek nije prihvaćena kao nešto što se ne može promijeniti, a u tome će im očito pomoći i najbolja MMA organizacija na svijetu.

"Kad smo čuli da izbacuju hrvanje s Olimpijskih igri, odmah sam rekao da moramo nešto poduzeti. Možda se neke stvari moraju promijeniti, da bude i fanovima uzbudljivije hrvanje te sam se susreo s mnogo ljudi iz vrha vodstva tog sporta. Rekao sam im da će imati podršku UFC-a u spašavanju olimpijskog statusa."

"Problem je što i sve više koledža izbacuje hrvanje iz svojih programa, baš kao i srednje škole. Osobno sam pružio financijsku podršku ogromnom broju programa hrvanja, baš kao i UFC", rekao je Dana White.

Podsjetimo, sredinom veljače ove godine donijeta je odluka da se hrvanju oduzima status olimpijskog sporta od 2020. godine, iako se radi o disciplini koja je sastavni dio Olimpijskih igri još od njezinog prvog modernog izdanja 1896. godine.

Pročitajte više