Umalo makljaža u ringu nakon Cro Copove pobjede: Drviš i Mlinarić protiv Fujite i Bob Sappa

 Foto: Screenshot

JOŠ nije niti dobio svoj novi/stari pojas nakon nokauta protiv Ishiija, a Cro Cop se umalo našao u još jednom meču u istom ringu - bolje bi bilo reći "makljaži". Doduše, radilo se o očito isceniranoj situaciji koja i priliči japanskom "kečerskom" mentalitetu, no ne i Filipoviću koji nije, bar se tako činilo, bio previše impresioniran ovakvom idejom.
 
O čemu se zapravo radilo? Odmah poslije završetka meča Cro Copa i Ishiija, u ring je uletio bivši Filipovićev veliki protivnik Kazuyuki Fujita. Skinuo je majicu poput gorile i pokušao je izazvati makljažu i izazvati Cro Copa na međusobni dvoboj. Odmah se tu umješao i Bob Sapp koji je "spremno" čekao ispred ringa, ali i Stipe Drviš i Mario Mlinarić koji su bili uvučeni u ovu točku.
 
Dakako, lakovjerna japanska publika ili barem jedan njezin dio, je priču "popušio" pa je i u dvorani nastala galama i žamor. No, Cro Cop nije bio oduševljen te se pomaknuo u stranu čekajući da stvari prođu i da može dobiti svoj stari/novi IGF pojas.
 
I već prije drugog dvoboja pričalo se o meču Cro Copa i legendarnog Fujite pod IGF banerom, no na koncu su organizatori ipak izabrali japanskog judoku. Sada kada je on "riješen" za očekivati je bilo da će upravo vremešni Fujita biti sljedeći Filipovićev IGF protivnik. Pa je vjerojatno i ovaj iscenirani napad bio način da se privuče interes za taj dvoboj.
 
Fujiti inače ne ide previše dobro u posljednje vrijeme. 44-godišnji hrvač ima četiri poraza i posljednja četiri dvoboja. Ipak, radilo se o periodu od dugih 6 godina u koliko je skupljato te poraze te su gubio od imena kao što su Wiuff, Ivanov, Overeem i u zadnjem meču na prošlu Staru godinu upravo od Satoshija Ishiija.
 
Nakon što smo Fujitu vidjeli u ringu za  očekivati je da će upravo on biti Cro Copov sljedeći IGF protivnik. Podsjećamo da se dvojac susreo već dva puta (2001. i 2002.) te da je oba buta Cro Cop bio pobjednik. U prvom dvoboju je slavio onim spektakularnim koljenom koje je doslovce prepolovilo Fujitino čelo, dok je u drugom meču pobijedio odlukom.

Pročitajte više