Uragan Hardena za izjednačenje Houstona, kralj James uzvratio udarac Bullsima

Screenshot: Youtube 

KOŠARKAŠKI Clevelanda i Houstona došli su noćas do izjednačenja (1:1), pobjedama u polufinalnim serijama playoffa NBA lige. 

Rocketse je do pobjede nad Clippersima 115:109 vodio James Harden koji je svojih 16 od ukupna 32 poena zabio u posljednjoj dionici. Dwight Howard dodao je 24 poena i 16 skokova, a Trevor Ariza 15 poena i 13 skokova. Treća utakmica na rasporedu je u petak u LA-u. Rocketsi su zabili 42 od 64 pokušaja s linije slobodnih bacanja. Clipperse je predvodio Blake Griffin, kao i u prvoj utakmici. Zabio je 34 poena, ali svega osam u drugom dijelu susreta. Izostankom startnog playja Chrisa Paula Rocketsi su obranu usmjerili prema ključnom čovjeku Clippersa i napravili su dobar posao. Paul se oporavlja od ozljede kvadricepsa, ali nije sigurno da će se vratiti na parket do petka.

Houston je nakon prve dionice imao 11 poena prednosti, ali uslijedio je odgovor Clippersa koji su drugu četvrtinu dobili rezultatom 41:21. Najveći je to broj poena koji je Houston ove sezone dozvolio u jednoj četvrtini. Zaigrali su Rocketsi mnogo bolje u nastavku i na krilima Hardena i Howarda "riješili" su susret.

Dvoboj Istočne konferencije donio je puno manje uzbuđenja od sudara u Teksasu. Cleveland je pobijedio Chicago 106:91.

Nakon razočaravajuće partije u prvom duelu u Clevelandu kada je Derrick Rose odveo Bullse do breaka, LeBron James u drugoj utakmici odigrao je vrhunski i vodio svoju ekipu do izjednačenja. Zabio je 33 poena, uz osam skokova i pet asistencija. Zanimljivo, James nije pogodio nijedan šut za tri poena, ali ekipi Bullsa zadavao je probleme konstantnim prodorima.

Domaćini su od starta pokazali koje su im namjere i već nakon prve četvrtine poveli su 38:18. To je vodstvo ekipa Davida Blatta održavala bez problema do kraja utakmice. Najveću prednost od 25 poena imali su u trećoj četvrtini.

Kyrie Irving zabio je 21 poen za Cavalierse, dok je kod Bullsa opet najbolji bio Derrick Rose. Došao je blizu triple-double učinka, ali je zakazao u šutu: postigao je 14 poena, uz 10 asistencija i 7 skokova.

Pročitajte više