Utakmica sezone: "Već smo u trećem mjesecu, a europska košarka se još uvijek igra u Zagrebu"

Foto: Hina

PRED košarkašima Cedevite je utakmica sezone. Hrvatski prvak večeras u prvom ogledu osmine finala Eurokupa dočekuje španjolsku Gran Canariu.


Forma u posljednje vrijeme igrača Jasmina Repeše nije bila na zavidnom nivou pa se i stručni stožer i igrači nadaju da bi se večeras od 20:15 moglo krenuti u pozitivnu seriju.

Trener Cedevite Jasmin Repeša uoči utakmice je rekao: "Već smo u trećem mjesecu, europska košarka se još uvijek igra u Zagrebu, a to nije bilo već dugo vremena. Sigurno smo sretni, ali dat ćemo sve od sebe da napravimo još jedan korak dalje".

Gran Canaria dobila 15 od 16 utakmica u Eurokupu

Repeša je svjestan da će Cedevita za pobjedu morati odigrati na najvišem nivou: "Ambicije su sigurno dati sve od sebe. Igramo protiv ekipe koja je pobijedila 15 od 16 utakmica u Eurokupu, ekipe koja je sjajno posložena i koja dobra igra. Mi smo napravili nekoliko dobrih treninga i nakon dugo vremena jedan period proveli doma".

"Nakon dugo vremena smo se i kompletirali i ja se nadam da bi mogla početi jedna naša pozitivna serija. Sigurno će nam trebati sjajna utakmica da bi dobili protivnika kao što je Gran Canaria je su oni po puno pokazatelja izuzetno kvalitetna momčad. Znamo da su najbolji po postotku šuta za tri poena u Eurokupu, drugi su u skoku, imaju u rotaciji veliki broj igrača i igraju na način kako su igrale sve ekipe od trenera Aita, a to je izuzetno agresivno u oba pravca. Protiv jedne takve ekipe ono što ne smijemo dozvoliti je da nam popusti koncentracija, odnosno da uđemo u neki prazan hod", dodao je Repeša.


"To je ekipa koja je odlično igrala cijeli Eurokup. Čeka nas izuzetno teška utakmica jer u ovoj fazi natjecanja uopće nema slabijih ekipa. Sigurno da ćemo morati imati maksimalnu koncentraciju i sve segmente igre na maksimalnom nivou kako bi dobili tu utakmicu. Pripremamo se, dobro treniramo i nadam se da ćemo biti spremni za srijedu", izjavio je centar Cedevite Miro Bilan.

Babić: Ne smije nam se ponoviti Mega Leks

"Moramo biti optimistični. Zato treniramo, radimo i igramo košarku. Imamo punu vjeru. Idemo po pobjedu u obje utakmice i želimo proći dalje", poručio je Luka Babić i analizirao što to nedostaje njemu i suigračima..

"Nedostaje nam možda malo agresivnosti. Prije svega u obrani. Mi smo protiv Mega Leksa zabili 103 poena, ali primili smo 107. To nam se ne smije događati, pogotovo na domaćem terenu. Prije svega kreće sve od obrane i kad je dobra obrana bit će dobar i napad. Trebamo trenirati jako na treningu i s jakim treningom bit će i bolje utakmice", iskreno će Babić. Za kraj je pojasnio o kakvom se protivniku radi.

"Dobra je to momčad, dosta je iskusna, imaju dobre šutere i imaju visoku postavu. Igraju brzu košarku pa se mi moramo dobro pripremiti, brzo se vraćati u obranu i igrati svoju igru".

Utakmica večeras u Domu Dražena Petrovića starta u 20 sati i 15 minuta.

Pročitajte više