Van Persie o Turčinu koji sudi Hrvatskoj: "UEFA ga kukavički podržava iako mjesecima nije sudio ozbiljnu utakmicu"

Foto: AFP

CUNEYT CAKIR u petak će na Maksimiru dijeliti pravdu na utakmici Hrvatske i Srbije. Odluka o delegiranju turskog suca na jednu od najrizičnijih utakmica UEFA-inih kvalifikacija nije oduševila niti jednu stranu.

Cakir je lošim suđenjem na dvoboju Lige prvaka između Real Madrida i Manchester Uniteda pokazao veliku nesigurnost i na Old Traffordu oštetio obje momčadi, a najviše mu zamjeraju Englezi zbog isključenja Nanija početkom drugog poluvremena.

O turskom je sucu progovorio i Unitedov napadač Robin Van Persie.

"Karton Naniju bio je nepravedan. Nani si nije mogao pomoći kada je startao na Arbelou. Igrali smo dobro sat vremena, pogodili s taktikom, imali osjećaj da je drugi gol u zraku, ali onda je sudac pokazao crveni karton", rekao je Nizozemac i nastavio:

"Najgore od svega je što UEFA podržava Cakira. Mislim da je to kukavički, ne razumijem... Zašto ne kažu iskreno, zar nitko nije vidio što se dogodilo? Kako su dopustili suditi nekom nepoznatom sucu koji je mjesecima bio bez veće utakmice?".

Uoči dvoboja sa Srbijom hrvatski izbornik Igor Štimac upozorio je igrače na turskog suca: "Igrači su dobili instrukcije da se paze. Cakir je jedan od najboljih svjetskih sudaca, ali ne kalkulira s kartonima i treba biti oprezan".

Pročitajte više