Veliki uspjeh Gorana Reljića: Zadranin osvojio KSW pojas u poluteškoj kategoriji

Foto: Fightsite.hr

GORAN RELJIĆ je nakon napetog meča savladao Attilu Vegha i podijeljenom odlukom sudaca osvojio pojas prvaka KSW organizacije, u poluteškoj kategoriji.
 
Do velikog uspjeha došao je hrvatski MMA borac iz Zadra, Goran Reljić. On je u najvažnijoj borbi svoje dosadašnje karijere savladao slovačkog borca i bivšeg Bellator privremenog prvaka, Attilu Vegha, nakon teških i izjednačenih 15 minuta.
 
Zapravo, prava se akcija vidjela tek u trećoj rundi, no krenimo od početka. Prva runda je protekla u jednom pomalo "stidljivom" boksu, gdje su oba borca imala možda i previše respekta prema kvalitetnoj kontri onog drugog. Goran je dva puta pokušao rušenje, no Vegh je jako dobro "scramblao", a osim toga je pogodio i nekoliko kontri. Ostao je dojam da je Goran više išao prema naprijed, ali da je njegov protivnik pogodio više udaraca.
 
Druga runda izgledala je slično, no uz dojam da je Vegh pao kondicijski, odnosno nije više držati isti ritam. Reljić je to pokušao iskoristio rušenjem, uhvatio je Veghovu nogu, no nakon pola minute uz ogradu kaveza ipak nije uspio te su se vratili boksu, gdje posljednjih pola minute pripada agresivnijem Reljiću, koji je tražio borbu, no Vegh je i dalje eskivirao otvoreni "fajt".
 
Ulaskom u treću rundu, oba borca su bili svjesni da nijedan nije u prednosti te da bi posljednjih pet minuta moglo odlučiti te su napokon krenuli naprijed. To je rezultiralo puno manjom distancom, koju sredinom runde Reljić koristi za rušenje, nakon kojeg hvata leđa. Prvo je radio na ruci, no onda izvodi brzu tranziciju na gušenje s leđa i čvrsto hvata vrat Vegha, a on tad radi nešto nevjerojatno. U trenutku kad su svi očekivali tapkanje, diže se s Reljićem na svojim leđima te skače na glavu i na taj način okreće hrvatskog borca te vraća borbu na noge.
 
Ipak, do kraja runde se stvorio dojam da je Reljić pogađao bolje i otišlo se do odluke sudaca. Tamo su dva suca odlučila u korist Reljića, a jedan u korist Vegha te je hrvatski borac ispunio svoju veliku želju te osvojio pojas ove elitne organizacije, kao jedini trenutnu prvak koji nije Poljak. Ova pobjeda mogla bi značiti i njegov povratak u najjaču svjetsku organizaciju, UFC.

Pročitajte više