Vodeći tercet HNL-a na pripremama: Pogledajte raspored prijateljskih utakmica

Foto: HNK Rijeka

JOŠ nas manje od mjesec dana dijeli od početka proljetnog dijela HNL-a, a zimsku pauzu nogometaši koriste za brušenje forme pred nove izazove. Zimske pripreme su u tijeku, a klubovi, ovisno o likvidnosti i platežnoj moći biraju odredišta na kojima će trenirati i odigravati prijateljske utakmice.
 
Hajduk u Poreču
 
Hajduk nije u nekoj zavidnoj situaciji što se tiče financija, a shodno tome trener Tudor trenira u Rovinju gdje će biti sve do 31. siječnja, a u tom razdoblju planirano je odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica:
 
24. siječnja: Poreč, Jadran Poreč - HNK Hajduk u 14:00 sati
 
31. siječnja: Koper (Slo), FC Luka Koper - HNK Hajduk u 15:00 sati
 
Bilo je planirano i odigravanje pripremnog dvoboja protiv Triestine, no predstavnici momčadi iz Trsta su naknadno obavijestili kako ipak neće biti u mogućnosti organizirati ovu utakmicu.
 
S druge strane pak, nogometaši Rijeke zaputili su se u ponedjeljak ujutro na jugozapad Španjolske, letom s Krka prema Malagi i konačnom odredištu Benahavisu gdje će odraditi završni dio priprema za proljetni dio sezone.
 
Na mjestu gdje su prošle godine udarili temelje za jednu od najuspješnijih godina u klupskoj povijesti, nogometaši Rijeke boravit će do 31. siječnja i pritom odigrati četiri pripremne utakmice (Ingolstadt, Ludogorec, Samsung Suwon, Dnjipro) koje će biti moguće pratiti putem live streama na klupskim internetskim stranicama.
 
Rijeka i Dinamo u Španjolskoj
 
Trener Matjaž Kek put Španjolske je poveo vratare Ivana Vargića, Davida Nwolokora, Andreja Prskala i Carla Berkovića te igrače Ivana Močinića, Darija Kneževića, Anasa Sharbinija, Ivana Tomečaka, Marka Leškovića, Mateja Mitrovića, Vedrana Jugovića, Ivana Krstanovića, Mirala Samardžića, Damira Zlomislića, Matea Bertošu, Marina Leovca, Gorana Cvijanovića, Josipa Ivančića, Marka Vešovića, Goodnessa Ajayija, Marina Tomasova, Bekima Balaja, Josipa Mišića, Jozu Špikića, Mihaela Rebernika i Filipa Dangubića.
 
Dinamo također putuje u Španjolsku, no Zoran Mamić nakon prvog dijela priprema u Rovinju svoje igrače vodi u La Mangu. Raspored pripremnih utakmica još nije poznat, no takve se utakmice najčešće i dogovaraju na licu mjesta.
 
 

Pročitajte više