Vratar Liverpoola oduševljen što im dolazi City, Ševčenko se osvetio Redsima, a legendarni Totti oduševio komentarom

Foto: UEFA Twitter

U SREDIŠTU Europske nogometne federacije (UEFA) u Nyonu održan je ždrijeb parova četvrtfinala Lige prvaka, a svakako najviše pažnje izazivaju okršaji lanjskih finalista Juventusa i Real Madrida te okršaj engleskih klubova Liverpoola i Manchester Cityja.
 
Donosimo prve reakcije klubova na ždrijeg četvrtfinalnih parova Lige prvaka.
 
14:30 Legenda Rome, Francesco Totti, bio je u Nyonu i ovako je komentirao ples kuglica koje su Vučici donijele Barcu.
 
"Sretan sam jer smo među najboljim momčadima u Europi. Svaki protivnik je težak u ovoj fazi. Znamo da je Barcelona jedna od najboljih ekipa u Europi, ali znamo da i protiv nje možemo odigrati dobro", rekao je Totti za Premium Sport i nastavio:
 
"Na papiru, Sevilla i Liverpool su bili najbolji protivnici za nas, ali na terenu to izgleda mnogo drugačije. Želimo igrati svoju igru i pokazati da možemo igrati protiv Barcelone. Svi očekuju da Barca prođe dalje, ali oni će se upoznati s velikom Rominom momčadi. Nogomet je sjajan, a posebno u ovakvim mečevima. Ako želimo osvojiti ovo natjecanje, moramo ići do kraja i izbacivati najbolje ekipe. Igranje protiv igrača poput Messija i Suareza daje nam dodatni motiv. Barcelona će se sigurno morati oznojiti da izbaci Romu", nadahnut je bio Totti.
 
14:10 Službeni Twitter Liverpoola objavio je i izjavu trenera Redsa Jurgena Kloppa:
 
''Dat ćemo sve od sebe'', poručio je Nijemac.
 
14:00 Evo ugodnog časkanja i zagrljaja dviju legendi svjetskog nogometa - Francesca Tottija i Andreja Ševčenka.
 
13:40 U ime Reala ždrijeb je komentirao legendarni napadač Kraljeva i jedan od najvećih španjolskih igrača svih vremena Emilio Butragueno. 
 
''Juventus je fantastična momčad i prisilit će nas da odigramo dvije izvanredne utakmice ako želimo proći dalje.''
 
13:40 Evo i točnog rasporeda po datumima kad će se igrati prve utakmice i uzvrati četvrtfinala Lige prvaka.
 
13:30 Thomas Muller rekao je da je Sevilla momčad koja je tri puta osvajala Europa ligu, a to nešto znači i nosi određenu težinu, no dodao je kako su oni Bayern i da žele do samog finala
 
13:10 Za one koji ne znaju, Ronaldo je u pet utakmica protiv Juventusa zabio čak sedam golova. Stara dama Portugalcu očito leži.
 
13:00 Andrej Ševčenko spojio je Liverpool i City, a navijači na društvenim mrežama duhovito su komentirali kako se slavni Ukrajinac osvetio Redsima za onaj mitski poraz Milana u finalu Lige prvaka 1995. Milan je tada u Istanbulu prosuo 3:0 i izgubio na penale, a tragičar je baš bi Ševa.
 
12:55 Vratar Liverpoola, Simon Mignolet, zadovoljan je ždrijebom i dvobojima protiv Cityja. "Bit će ofenzivno i atraktivno. Igrači Cityja, pripremite se na Redse", na Twitteru je napisao Mignolet.
 
Torinska Stara dama i Kraljevski klub do sada su igrali 19 puta međusobno pri čemu i dva finala - prošle godine i 1998. Oba puta slavio je Real. Lani u Cardiffu je bilo 4-1, a 1998. u Amsterdamu 1-0.
 
Real je uspješniji i ukupno gledano. Od 19 utakmica dobio je devet susreta, Juve je slavio osam puta, a dvije utakmice završile su bez pobjednika.
 
Mnogo pažnje izaziva i sudar engleskih velikana Liverpoola i Manchester Citya. Do sada su igrali 178 međusobnih utakmica, ali ni jednu u nekom od europskih kupova. Redsi su daleko uspješniji - ostvarili su 87 pobjeda, 45 puta slavio je City, a 46 susreta završilo je bez pobjednika.
 
Ove sezone igrali su dva puta. U rujnu su Građani na svom travnjaku slavili 5-0, a u siječnju je Liverpool na Anfieldu pobijedio 4-3 i to je za sada jedni poraz Cityja u prvenstvu ove sezone. Zanimljiv je podatak kako je City u zadnjih osam međusobnih susreta slavio samo jednom, a pritom je upisao pet poraza.
 
Barcelona će odmjeriti snage protiv Rome, a do sada su igrali četiri puta međusobno. Svaki klub upisao je po jednu pobjedu, a dvije utakmice završile su bez pobjednika. Međutim, mnogi još uvijek pamte Barcinu pobjedu 6-1 u natjecanju po skupinama u sezoni 2015/16.
 
Sevilla i Bayern do sada nikada nisu igrali međusobno.
 
Prve utakmice četvrtfinala igrat će se 3. i 4. travnja, a uzvrati su 10. i 11. travnja.
 
Finale je 26. svibnja na Olimpijskom stadionu u Kijevu.
 
PAROVI ČETVRTFINALA
 
Barcelona (Špa) - Roma (Ita)
 
Sevilla (Špa) - Bayern Munchen (Špa)
 
Juventus (Ita) - Real Madrid (Špa)
 
Liverpool (Eng) - Manchester City (Eng)

Pročitajte više