Vuković: Nadam se da slijedi eksplozija, ne može svatko pružiti ovakvu partiju na Meazzi

IVAN GIGA VUKOVIĆ junak je nezemaljske Hajdukove pobjede na Giuseppe Meazzi. Golu i asistenciji iz zadarskih Stanova nekoliko dana ranije pridodao je gol i asistenciju u milanskom hramu nogometa, zaokruživši nedvojbeno najbolji tjedan u svojoj karijeri.

Vuković je došao iz podgoričke Budućnosti još prošlo ljeto, međutim nikako nije uspijevao pronaći pravu formu. Odigrao je 22 utakmice, a upisao tek dva gola i tri asistencije. Gotovo jednak učinak kakav je ostvario u samo dvije ovosezonske utakmice.

Mnogi se pitaju jesu ove dvije utakmice onaj klik u glavi nakon kojeg slijedi eksplozija...

"Tko zna, ja se nadam da jest. Sigurno da će me ova partija, onaj sjajan gol i pobjeda u Milanu pratiti cijelu karijeru i da ću se uvijek sjetiti tih trenutak. Činjenica je da ne može svatko pružiti ovakvu partiju na Meazzi i da ona nije slučajnost. To je temelj na napredak i moram ga iskoristiti", rekao je Vuković, dodavši kako gol posvećuje sestri, a pobjedu Torcidi.

 "Ma znate što, presretan sam. Iskreno, oduvijek sam vjerovao u sebe, ali do sada se nije potrefilo. Krstičević vjeruje u mene. Nisam bio dovoljno spreman da počnem od početka sezone, ali sada sam napokon dočekao šansu. Vjerujem da je ovo moja sezona", dodao je.

Čini se kako ga je Anas Sharbini sputavao...

"Kod Balakova je tako bilo, Anas je imao ogromnu slobodu u igru, mi ostali smo bili po zadatku. Sad je lako reći da je pozicija iza napadača moja prava pozicija i da je to ono što sam uvijek sanjao da igram. Ispostavilo se da je trener stvarno pogodio. Igrao sam stvarno dobro, a ja i Vuka sa stvarno dobro razumijemo i slažemo", istaknuo je.


Osvrnuo se još jednom na veličanstvenu pobjedu...

"Kao što je kapetan rekao, svi smo prezadovoljni. U drugom smo svijetu. Dobili smo Intera na Meazzi, sav taj trud koji smo uložili isplatio se. Vjerovali smo u našu ekipu, ispostavilo se da smo pravi i sasvim spremni. Nadam se da ćemo nastaviti u istom ritmu i da ćemo nastaviti dovoditi publiku na stadion u velikom broju..

Pokušao je opisati trenutak u kojem je zabio gol Handanoviču...

"Teško je opisat taj gol. To je trenutak inspiracije . Nisam digao loptu sam sebi u tom primanju, nisam toliki znalac, ali sam lijepo pogodio. Da budem iskreno, sinoć kad smo stigli kuću gledao sam taj gol na videu sto puta: Izgleda sjajno. Ne, nije bilo uopće straha protiv Intera, samo malo respekta, jer ipak Sneijder i Milito vrijede koliko cijeli Hajduk", rekao je.

"Gdje je izgubljena šansa? U Splitu naravno, ali lako je sad pričati, jer tko zna kako bi se Inter odigrao da je u Splitu izgubio. Jedino mi je žao što nemamo više vremena proslaviti ovu briljantnu pobjedu", za kraj će.

Na kraju je kratko najavio današnji dvoboj sa Zagrebom: To je naša stvarnost, treba joj pristupit maksimalno ozbiljno. Moramo zaboravit Milan i što bolje se psihički spremit za ovu utakmicu. Očekujem pobjedu."

Pročitajte više