Wolfsburg doveo Pogatetza, Lille pronašao zamjenu za Hazarda

AUSTRIJSKI branič Emanuel Pogatetz novo je pojačanje Wolfsburga kojeg vodi Felix Magath.

Potpisao je trogodišnji ugovor, do 30. lipnja 2015. godine. Do istog je datuma imao važeći ugovor u Hannoveru iz kojeg je stigao. Prije samo četiri mjeseca ondje je produljio ugovor koji mu je istjecao s krajem sezone. Prema podacima Transfermarkta, transfer je vrijedan 2.3 milijuna eura.

Prije dvije je godine Pogatetz stigao u Hannover bez odštete iz engleskog Middlesbrougha, u kojem je proveo pet sezona. Za Hannover je u dvjema proteklim sezonama skupio 72 nastupa i zabio jedan gol.

"Pogatetz je robustan igrač koji u duele ulazi bez kompromisa. Donosi nam iskustvo i siguran sam da će njegovim dolaskom naša obrana ojačati. Radujem se što ću u sezoni pred nama raditi s njim", rekao je trener Wolfsburga Felix Magath.

Borussija D. dovela Schiebera iz Stuttgarta

Njemački prvaci osnažili su svoje redove 23-godišnjim napadačem Julianom Schieberom koji je stigao iz Stuttgarta.  S Borussijom je potpisao četverogodišnji ugovor.

Procjenjuje se da je Dortmnd isplatio između 6 i 8 milijune eura odštete za napadača koji bi trebao nadoknaditi odlazak Lucasa Barriosa.

"Oduševljeni smo jer smo našoj momčadi priključili mladog njemačkog igrača koji bi se trebao savršeno uklopiti u sastav. Pred njim je blistava budućnost", izjavio je po okončanju posla sportski direktor Dortmunđana Michael Zorc.

Prošle je sezone u 18 nastupa za Stuttgart Schieber postigao 3 pogotka, a ovog ljeta postao je četvrto pojačanje prvaka. Naime, ranije je Borussija osigurala transfere Marca Reusa, Leonarda Bittencourta i Oliviera Kircha.

Marvin Martin pojačao Lille

Francuski reprezentativac Marvin Martin službeno je postao prvo ovoljetno veliko pojačanje Lillea, lani trećeplasirane momčadi francuskog prvenstva.

Ofenzivni veznjak potpisao je petogodišnji ugovor. Stigao je iz Sochauxa za 10 milijuna eura.

U Lilleu će aktualni francuski reprezentativac na Euru u Poljskoj i Ukrajini pokušati popuniti prazninu nastalu odlaskom najboljega klupskog nogometaša, Edena Hazarda, u londonski Chelsea.

Pročitajte više