Zagrebaši kreću u obranu naslova SEHA lige protiv ekipe koja je Duvnjaka i njegov HSV izbacila iz Lige prvaka

Foto: Hina

RUKOMETAŠI Zagreba u 18 sati kreću u obranu naslova prvaka regionalne SEHA lige. U polufinalu ih čeka težak posao jer igraju protiv bogatog makedonskog diva Vardara, koji je nedavno na krilima potencijalnog hrvatskog reprezentativca Igora Karačića u četvrtfinalu Lige prvaka izbacio Domagoja Duvnjaka i njegov HSV.

Dvoršek: Spremni smo za Vardar

"Imali smo gotovo mjesec dana od zadnje natjecateljske utakmice i smatram da smo kvalitetno odradili ove mini pripreme. Dečki su fenomenalno trenirali u Poreču, a nakon toga su odradili i dvije kvalitetne prijateljske utakmice s Mariborom. Žao mi je tek što nismo bili kompletni u tim susretima jer su nam nedostajali reprezentativci, kao i tada ozlijeđeni Tonči Valčić i Stipe Mandalinić. Mislim da smo se dobro osvježili regenerirali, te da smo u dvobojima s Mariborom podigli razinu forme", rekao je trener Zagreba, Boris Dvoršek.


"Stipe je počeo s treninzima u subotu i fizički se osjeća dobro. On neće biti sto posto spreman, ali sigurno je da će u određenim dionicama moći dati svoj obol. Sandro Obranović, pak, muku muči s ozljedom trbušnog zida. Nažalost, riječ je o ozljedi takve prirode da mu u ovome trenutku jedino operativni zahvat može pomoći. Mi smo u dogovoru s liječnicima, fizioterapeutima i samim Sandrom odlučili prolongirati tu operaciju za kraj sezone. Sandro je čvrst momak i stisnuti će zube na ovom Final Fouru. Svi ostali fizički su apsolutno zdravi i spretni. Mali je, međutim, problem s dvojicom juniora Mihićem i Šebetićem koji se s reprezentacijom nisu uspjeli plasirati na Europsko i Svjetsko prvenstvo, te su shodno tome stigli natrag u klub poprilično razočarani. Kao suprotnost tomu imamo situaciju s A reprezentativcima koji su se s turnira u Švicarskoj vratili sjajno raspoloženi. Stevanović je tamo bio ponajbolji igrač i sada puca od samopouzdanja, dok su Matulić i Šprem još jednom pokazali da su igrači na koje reprezentacija u budućnosti može računati", nadodao je Dvoršek, koji se bacio na analizu Vardara.

"Karačić je motor momčadi"

"Vardar je odlično posložena momčad s kvalitetnim pojedincima na svakoj poziciji. Tu što su izbacili europskog prvaka Hamburga u Ligi prvaka dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Njihov forte je zgusnuta 6-0 obrana koju je trener Raul Gonzales usavršio još dok je bio pomoćnik Talantu Dušebajevu u Ciudad Realu i danas ju je vrlo vješto implementirao u igru Makedonaca. Motor momčadi je Igor Karačić koji s malim Dušebajevim voli ulaziti u široka križanja i premda nemaju izrazitog šutera vrlo su opasni izvana. Treba dodati da je njihova velika snaga i napad s krila otkuda često završavaju akcije. Kao slabost bih naveo njihovo vraćanje u obranu s dvije izmjene obrana-napad i to je nešto što moramo znati iskoristiti. Trebamo im što više gurati loptu u leđa i tako doći do što većeg broja lakih pogodaka", rekao je trener Zagreba.

Inače, završnica SEHA lige igra se u Novom Sadu, a prvi će na teren Zagreb i Vardar koji igraju u 18 sati, a nakon njih svoj put prema finalu tražit će Brest Meškov i Tatran Prešov.

Pratite nas na Facebooku:

 

Pročitajte više