Aco Petrović se žalio na povlaštenost futsala. Evo o čemu se zapravo radi

Foto: Goran Stanzl/Pixsell

RANIJE danas smo prenijeli objavu Aleksandra Petrovića koji se na svojem Twitter profilu požalio na status koji Cibona ima u Košarkaškom centru Dražen Petrović u odnosu na futsal. Podsjetimo, Futsal Dinamo će u dvorani u kojoj je okupio pet tisuća navijača za finale prvenstva igrati i grupnu fazu Lige prvaka.

Zbog povećanja terena bilo je potrebno uvući takozvane teleskop tribine u Draženovom domu, koje su odmah uz teren. Neki igrači Cibone su se zbog toga žalili na atmosferu i primijetili da su navijači predaleko smješteni. Situaciju je prokomentirao i Goran Đulić, predsjednik Upravnog vijeća ustanove za upravljanje sportskim objektima u sklopu čega je i spomenuta dvorana.

Futsal Dinamo nema izbora

"Kako bi se izbjegle bespotrebne zavrzlame i tenzija, u KC-u Dražen Petrović, prioritet i prednost imaju košarkaški klubovi, a ponajviše KK Cibona kao klub od gradskog značaja", započeo je Đulić pa dodao: "Ne postoji kolizija termina između košarkaša, malonogometaša i primjerice koncerata (Bare i Majke - odgođeni koncerti bit će održani vrlo brzo).

Futsal Dinamo je kao prvak Hrvatske u futsalu domaćin grupnog turnira UEFA-ine malonogometne Lige prvaka te sukladno tome je potrebno naći adekvatnu dvoranu za događaj koji će sigurno okupiti puno navijača. Dvojka u Domu sportova ne zadovoljava UEFA-ine standarde, dok Arena u tim terminima ima dva koncerta (Hauser i Bebek)", dodao je.

"Ledena dvorana nije na raspolaganju zbog potresa, odnosno iduće godine s njenom obnovom (kao i kompletnog Doma sportova koji čini šest dvorana) će se otvoriti opet dovoljno prostora za sve klubove. No, dok traje obnova, svi klubovi će se morati privremeno prilagoditi situaciji odnosno potencijalno smanjenoj komociji.

U Ciboninoj dvorani je bio na knap parket za potrebe Lige prvaka, umjesto štemanja i milijunskih zahvata gdje bi se onda i ta dvorana morala privremeno zatvoriti, ovako se dobivaju svi potrebni uvjeti, a sve je riješeno tehničkim zahvatom gdje se navedeno proširenje parketa, odnosno sužavanje teleskopa može po potrebi sastaviti i rastaviti", zaključio je.

Pročitajte više