Acosta preuzeo Čile

Novi izbornik čileanske nogometne reprezentacije je Nelson Acosta. Na kormilu nacionalne momčadi zamijenio je Juvenala Olmosa, koji je prije tjedan dana dobio otkaz zbog toga jer se posvađao s predsjednikom Čileanskog nogometnog saveza. L

Pred Acostom je težak zadatak, plasman na SP 2006. Pet kola prije kraja južnoameričkih kvalifikacija Čile se nalazi na devetom mjestu sa 14 bodova. Na SP u Njemačku idu četiri prvoplasirane momčadi, a petoplasirana reprezentacija igrat će s pobjednikom Oceanije. Trenutno se na petom mjestu nalazi Urugvaj, koji ima dva boda više od Čilea.

"Svjestan sam da je situacija vrlo teška, ali ja vjerujem da ćemo uspjeti", izjavio je Acosta, koji u reprezentaciju dolazi s mjesta trenera čileanskog prvaka Cobreloe.

Ovo mu je drugi puta u karijeri da će voditi reprezentaciju Čilea. Godine 1998. odveo ih je na SP u Francuskoj, a na OI u Sydneyu 2000. Čileanci su pod njegovim vodstvom osvojili brončanu medalju. Kormilo reprezentacije napustio je prije četiri godine nakon neuspjeha u kvalifikacijama za SP 2002.

Nakon toga preuzeo je reprezentaciju Bolivije, na čijem je čelu bio do ožujka prošle godine, kada je podnio ostavku zbog poraza od Čilea u kvalifikacijama za SP 2006.

(Hina) ximl yiml

Pročitajte više