GNK DINAMO

Ademi i igrači Dinama pristali na smanjenje plaća. U četvrtak odluka o Bjelici

Milan Sabic/PIXSELL

IGRAČI Dinama krenuli su potpisivati anekse ugovora o smanjenju plaća. Nakon što su to prvi napravili Horkaš, Franjić i Šutalo, na smanjenje plaće pristali su i Marin, Đira, Zagorac, Dilaver i Leovac, a uskoro će potpisati i kapetan Arijan Ademi.

Kapetan Modrih upravi je poručio kako mogu računati na to da će svi igrači slijediti njegov primjer, što znači da su igrači prihvatili odluku kluba o smanjenju plaća. 

Dinamo je 24. ožujka donio odluku o smanjenju plaća i dvije najvažnije odluke su bile ove:

1. Zaposlenicima koji zarađuju više od 7.500,00 kuna (prosječni dohodak grada Zagreba) isplatit će se taj iznos te razlike do punog iznosa plaće na sljedeći način:

- trećina od razlike između prosječnog dohotka i punog iznosa plaće isplaćuje se redovito
- trećina će se isplatiti u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće službene utakmice GNK Dinamo
- trećina plaće neće se isplatiti trajno
- ova mjera vrijedi do 30. rujna 2020. i stupa na snagu odmah.

2. Igračima i trenerima će se primanja isplaćivati na sljedeći način:

- trećina primanja isplatit će im se u redovnim rokovima
- trećina primanja isplatit će se u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće službene utakmice GNK Dinamo
- trećina primanja neće se isplatiti trajno
- ova mjera vrijedi do 30. rujna 2020. i stupa na snagu odmah

Svi u klubu osim igrača prve momčadi i trenera Nenada Bjelice su pristali pa je došlo do velikih previranja u klubu uslijed čega je klub otpustio cijeli stožer svoga trenera.

Bjelica je tako na odlasku i očekuje se da bi sutra u 10 ujutro, kada dođe u klub, trebalo postati i službeno to da odlazi iz hrvatskog prvaka.

Naslijediti bi ga trebao trener mlade momčadi Igor Jovićević, a posao u drugoj momčadi Dinama trebao bi preuzeti netko između Sergeja Jakirovića i Ivana Preleca koji trenutačno vodi pulskog prvoligaša Istru 1961. Prelec bi, ako se ova pretpostavka obistini, trebao s radom početi sljedeće sezone kada završi posao u Puli.

Pročitajte više