Ademi: Utakmice na Rujevici su uvijek iste

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

RIJEKA i Dinamo u nedjelju u 19:30 na stadionu Rujevica igraju derbi 33. kola SuperSport HNL-a. Dinamo se nalazi na prvome mjestu sa 72 boda, dok je Rijeka druga s bodom manje. S obzirom na to da su do kraja sezone ostale svega četiri utakmice, susret na riječkom stadionu može se smatrati najvažnijim jer uvelike može riješiti pitanje prvaka.

Dinamo je uoči gostovanja organizirao dan za novinare na kojem je, među ostalima, kapetan Arijan Ademi odgovarao na pitanja.

U nedjelju idete na pobjedu?

Naravno da ćemo napraviti sve kako bismo pobijedili. U dobrom smo nizu, dobro igramo u posljednje vrijeme i nadam se da ćemo tako i nastaviti, nema razloga da ne bude tako. Pred nama je Rijeka, prema kojoj imamo velik respekt. U zadnjih 16-17 utakmica izgubila je samo u dvije. Radi se o pobjedničkoj ekipi koja želi uzeti titulu ove godine, ali uvjereni smo i dat ćemo sve od sebe da ostane s nama.

Da Vam netko da bod prije utakmice, biste li ga uzeli?

Ne bih bez obzira na to što se lomi. Ne znači da ne poštujem Rijeku. Znam koliko je dobra, ali znam i koliko smo mi dobri.

Hipotetski, u 80. minuti je 1:1. Lovite li tri boda ili bod nije loš?

Ne znam, to ovisi o trenutku.

Očekujete li napetu atmosferu na Rujevici?

Utakmice tamo su uvijek iste, napetost je ista i sve je našpanano. Ponekad to nije loše za nas igrače, ponekad to volimo. Nije nam to problem.

Koga se najviše bojite od igrača Rijeke? Pjace, Marića...?

Ne bih rekao da se plašimo ikoga. Poštujemo ih, imaju odlične igrače i kao ekipa igraju odlično. Imaju par pojedinaca koji rješavaju utakmice, prije svega Pjacu, koji je hrvatski reprezentativac. Svi znamo kakav je igrač i kakav bi još bio da ga nisu zaustavile ozljede.

Koliko je lakše što uoči ove utakmice imate prednost nad Rijekom?

Sigurno je bolje ići u plusu, no, kako god bilo, idemo po pobjedu.

Je li sezona gotova ako pobijedite i odete na četiri boda prednosti?

Sigurno nije gotovo, nakon Rijeke su još tri kola. Svaku utakmicu treba shvatiti ozbiljno. Svaka sljedeća je najbitnija.

Kako se mlađi igrači nose s ovom situacijom s obzirom na to da dugo nije bilo ovako napeto? Pitaju li za savjet?

Razgovaramo s njima, ali dosta su mirni i puni samopouzdanja, što je lijepo vidjeti. Pitaju kada ih nešto zanima, momci su pravi.

Kako doživljavate svoju situaciju? Niste u početnom sastavu, ne igrate puno...

Svaki igrač bi volio igrati, no ponekad je situacija takva da je netko drugi na terenu. Kao što sam uvijek govorio, momčad je najbitnija. Samo da Dinamo pobijedi, ništa me drugo ne zanima.

Pripremate li se za posao trenera?

Sigurno me zanima taj posao, možda bih ga radio.

Na kome je veći pritisak, na Dinamu ili Rijeci?

Na njima i na nama, realno. Svi žele biti prvi.

Igrači Rijeke nakon gostovanja i pobjede vole otići na benzinsku. Imate li vi ritual?

Nemamo, malo se proveselimo u busu. Stanemo na benzinsku, ali nije za isticati.

Pročitajte više