LIGE PETICE

Aguero: Sa 16 godina sam saznao da mi je jedan prijatelj mrtav, a drugi u zatvoru

Foto: EPA

SERGIO AGUERO sve je bliže službenom debiju za Barcelonu. Nakon dugo vremena uspio je iza sebe ostaviti ozljedu koju je vukao i uskoro bi trebao dobiti minute u natjecateljskoj utakmici.

Kako bi najavio svoj povratak na travnjak, Aguero je dao velik intervju za El Pais. Dotaknuo se odnosa s puncem Maradonom, Guardiolom i Messijem, ali i svog djetinjstva, koje nije bilo osobito veselo.

"Bilo mi je teško kad sam čuo za Maradonu, kako mi je uopće moglo biti? Igrao sam taj dan utakmicu Lige prvaka. Kad sam čuo, mislio sam da je lažna vijest, kao i mnogo puta ranije. Pitao sam suprugu je li istina da joj je otac umro, a kad mi je ona potvrdila da je, slomio sam se", rekao je Aguero.

Volio je raditi s Guardiolom

Argentinski napadač je posljednjih pet godina u Manchester Cityju radio pod Pepom Guardiolom kao jedan od ključnih igrača u Cityjevoj svlačionici, pa je imao puno toga za reći i o španjolskom stručnjaku.

"Nikad nisam imao problema s Guardiolom, nikad se nismo posvađali. Kad je došao, trebalo nam je malo vremena da se naviknemo jedan na drugoga, ali posljednje tri godine bile su fantastične. On je trener koji od svakog uvijek traži maksimalan angažman i ja nemam problem s tim", rekao je Aguero pa dodao:

"Ako Pep ima neku ideju u glavi, on će je provesti na terenu. Čak i ako to znači da će promijeniti igrače koji su zabijali u posljednjim utakmicama, nije ga briga. Njega uopće ne zanima kako se neki igrač zove, osim ako u pitanju nije Messi."

Rado se sjeća svojih prijatelja

Najbolji strijelac u povijesti Manchester Cityja i jedan od najboljih napadača u posljednjih 20 godina odrastao je u siromašnom kvartu, koji je rano napustio, kada je počeo profesionalno igrati za Independiente. Rado se sjeća svojih prijatelja, iako je neke izgubio.

"Imao sam 16 godina kad sam posljednji put bio u svom kvartu u Buenos Airesu. Kad sam pitao gdje su prijatelji s kojima sam se družio dok sam bio dječak, iznenadio sam se", rekao je Aguero pa dodao:

"Jedan je bio mrtav, jedan u zatvoru, a drugog je tražila policija. Bili su to dječaci. I dalje sam u kontaktu s nekima od njih, čak i 20 godina kasnije."

 

Pročitajte više