Ajax na rasprodaji: Spursi i Bayern u utrci za Van de Beeka

Foto: EPA-EFE

NAKON ŠTO je Frenkie de Jong potpisao za Barcelonu, a Matthijs de Ligt je navodno jako blizu tome da mu se pridruži, Ajax će ostati bez još jedne od svojih mladih zvijezda.

Kako piše Daily Mail, Tottenham je ozbiljno zagrizao za veznjaka Donnyja van de Beeka koji je u 57 ovosezonskih utakmica zabio 17 i namjestio 13 golova. Spursi bi ovo ljeto mogli ostati bez Christiana Eriksena i 22-godišnjeg Nizozemca vide kao idealnu zamjenu za danskog veznjaka.

Problem bi mogla biti odšteta jer ga Ajax navodno ne pušta za manje od 50 milijuna eura, a Tottenhamov predsjednik Daniel Levy je poznat kao vrlo štedljiv tip. No Spursi će ovog ljeta morati investirati u momčad nakon što protekla dva prijelazna roka nisu potrošili ni centa.

Drugi problem je činjenica da Van de Beeka želi i Bayern koji na ljeto također kreće na veliki remont, a Bavarci bi puno lakše platili njegovu odštetu. Oni nemaju problema s odlaskom nekog od igrača na Van de Beekovoj poziciji jer im takav igrač nedostaje pa bi Nizozemac odmah upao u početnu postavu.

Pročitajte više