Ako ćeš ubit Srbina, učini to na Maksimiru

"UBIJ SRBINA", omiljeni poziv na nasilje hrvatskih navijača ovih dana ukrašava i ogradu pomoćnog terena Dinama, tako da će ga nogometaši vodećeg kluba u hrvatskoj ligi imati prilike gledati svaki puta kada budu trenirali, sve od trenutka kada će se netko odlučiti uzeti kantu s malo bijele boje i prebojati ovu sramotnu poruku.

Grafit je ispisan na ogradi između istočne i sjeverne tribine terena "Hitrec-Kacijan", i vrlo se dobro vidi sa Maksimirske ulice.

Tako će, nažalost, dok ju ne uklone, ova poruka gluposti, mržnje i žalovanja za vremenima Drugog svjetskog rata kada smo na neobičan i pomalo rasistički, antisemitistički i šovinistički način "imali Hrvatsku" zahvaljujući jedino uvlačenju fašističkim vlastima, biti izložena i pogledima prolaznika na Maksimirskoj ulici, posjetiteljima zagrebačkog Zoološkog vrta ili parka Maksimir.

Među prolaznicima će se vjerojatno naći i pokoji Srbin, koji se unatoč ovim porukama "tolerancije" odlučio živjeti ili boraviti u Zagrebu, gradu u kojem se sigurnost piše velikim slovom samo kada stoji na početku rečenice.

A.B.
Foto: Index

Pročitajte više