"Ako Hrvatska pobijedi, Modrić je izgubljen za Arsenal"

NA INTERNETSKOM okupljalištu Arsenalovih navijača, jedan je škotski Topnik ponudio svoje, u najmanju ruku nekonvencionalne razloge, zašto će večeras navijati za Englesku.

Gordi Albion večeras će imati potporu Gordona Massona, iako "zbog toga možda više nikad neće smjeti vratiti u svoju zemlju". Škoti večeras, naime, svi navijaju protiv kletog kolonijalističkog okupatora i nadaju se pobijedi Kockastih.

Ali, pobjeda Engleske večeras će, smatra Masson, ići u prilog Arsenalu. Arsenalova je svlačionica, opće je poznato, prošarana strancima, većinom Francuzima, koji će idućeg ljeta svi igrati na Europskom prvenstvu. I vratiti se kući umorni uoči početka sezone. Stoga, ako se Engleska kvalificira, to znači da će brojni igrači velikih konkurenata Chelsea, Liverpoola i Manchestera također imati turbulentno ljeto bez vremena za odmor.

No, drugi je razlog, kaže Masson, možda čak i važniji, a nama zasigurno zanimljiviji. Drugi je razlog Luka Modrić. "U slučaju hrvatskog poraza, možda će Roman Abramovič odlučiti kako Modrić ipak nije pravi igrač za Chelsea".

"Ako Modrić i Eduardo i večeras demonstriraju svoju uobičajenu telepatsku komunikaciju na terenu i izbace Englesku s Europskog prvenstva, možete biti sigurni da će Chelseajev interes za Modrića dodatno porasti. Tada će sve nade njegovog prelaska u Arsenal biti bačene u vodu, jer sasvim je sigurno da Wenger neće ući u financijsko nadmetanje s Chelseajem", piše Masson.

"Stoga, i ne mogu vjerovati da ovo govorim, idemo Engleska. Govoreći čisto kao navijač Arsenala, nadajmo se da će Eduardo i Modrić večeras odigrati neuobičajeno loše".

P.V.
Foto: H.P.

Pročitajte više