Transferi

Alaba bira između Barcelone i Reala, otkriven njegov glavni uvjet

Foto: Guliver Image/Getty Images

"VIŠE ne postoji nikakva ponuda za novi ugovor", poručio je Bayernov predsjednik Herbert Hainer i tako javnosti objavio da je klub prekinuo pregovore s Davidom Alabom.

Austrijski nogometaš u Bayernu je već 12 godina i navodno je tražio čak 25 milijuna eura godišnje da potpiše novi ugovor. Aktualni europski prvak nudio mu je desetak milijuna eura manje.

"Ponudili smo mu jako dobru i fer ponudu u ovim teškim vremenima. Rekli smo mu da odgovor želimo dobiti do kraja listopada, ali nismo ga dobili. Nakon toga smo kontaktirali njegovog agenta koji nam je rekao da ponuda nije dovoljno dobra. Odlučili smo je potpuno povući", rekao je Hainer o nogometašu koji je s Bayernom osvojio 23 trofeja.

Alaba aktualni ugovor s Bayernom ima do kraja sezone i već u siječnju može potpisati predugovor s nekim drugim klubom za koji bi mogao igrati sljedeće sezone. 

Njemački mediji javljaju da je izvjesno kako će 28-godišnji nogometaš završiti u jednom od dva najveća kluba u Europi - Barceloni ili Realu.

Bild javlja da je glavni Alabin uvjet da u novom klubu ne igra u obrani. U Bayernu je pokrivao pozicije stopera i lijevog beka, a njegova omiljena pozicija je u veznom redu i potpisat će za klub koji će ga koristiti u sredini terena.

Barcelona je u većim financijskim problemima od Reala i vjeruje se da je zbog toga Austrijanac malo bliži Madridu.

Pročitajte više