"Pilot" drona uhićen nakon prijetnji Vučiću

Foto: Guliver Image/Getty Images

DAN UOČI utakmice Albanije i Srbije atmosfera je usijana. Pripadnici skupine "Crvene brigade" Srbima prijete krvoprolićem.
 
"Mjere osiguranja nas neće zaustaviti. Srbi će dobiti ono što zaslužuju. Oni su naši neprijatelji i pokazat ćemo svijetu da smo Albanci. Bit će krvoprolića", stoji u pismu poslanom redakcijama širom Albanije i Srbije.
 
"Crvene brigade" traže i puštanje Ismaila Morina iz zatvora. Morina, "pilot" drona zbog kojeg je prekinuta utakmica Srbije i Albanije u Beogradu, uhićen je nakon što je prijetio srpskom premijeru Aleksandru Vučiću. U njegovom automobilu pronađen je i pištolj za koji nije imao dozvolu.
 

 
Albanska policija je najavila da će istražiti te prijetnje, a direktor albanske reprezentacije pozvao je navijače da iskažu poštovanje prema gostima.
 
"Moramo pokazati maksimalno poštovanje prema Srbiji. Navijači su naš 12. igrač i zaslužni su za naše uspjehe. Moraju i sada biti uz nas od 1. do 95. minute. Ne smiju razmišljati o Srbiji, već bodriti Albaniju u povijesnom meču", rekao je Alban Buši.
 
Albanski navijači posebno vatren doček pripremaju Miralemu Sulejmaniju, srpskom nogometašu koji je podrijetlom s Kosova. Poručuju mu da se neće dobro provesti jer je ranije izjavio da nikada nije razmišljao o uzimanju albanskog državljanstva.
 
Utakmica Albanija - Srbija u kvalifikacijama za Euro igra se u četvrtak od 20:45 sati, a ulaznicu za utakmicu pokušalo je dobiti više od 150 tisuća ljudi.
 

Pročitajte više