FORMULA 1

Alonso: U boljem bolidu bih vjerovao da mogu do naslova

Foto: EPA

FERNANDO Alonso smatra da bi za upravljačem konkurentnijeg bolida imao šansu za osvajanje svog trećeg naslova u Formuli 1.

Proslavljeni vozač Alpinea trenutačno zauzima deseto mjesto poretka u konkurenciji vozača, s 58 osvojenih bodova nakon 16 odvoženih utrka, ali vjeruje da bi sve drugačije izgledalo da vozi za Mercedes ili Red Bull Racing, čiji glavni vozači imaju 200-tinjak bodova više. Prvak iz 2005. i 2006. godine posljednji je put pobijedio 2013., nastupajući pred domaćom publikom u Španjolskoj za Ferrari. Formuli 1 vratio se ove godine nakon dvogodišnje pauze i ni jednom nije bio konkurentan za slavlje.

Ukupno je Alonso pobijedio na 32 utrke u karijeri, a vjeruje da bi 33. došla vrlo brzo kad bi imao bolji bolid.

"Na to pitanje nije lako odgovoriti. Ali da, imao bih dovoljno samopouzdanja za to. Lewis Hamilton i Max Verstappen odrađuju sjajan posao za svoje momčadi, pa ne mogu na to pitanje odgovoriti bez zadrške", rekao je Alonso kad su ga upitali bi li se mogao boriti za naslov za upravljačem Mercedesa ili Red Bulla.

Alonso je već ranije ustvrdio da je danas bolji vozač nego što je bio kad je napuštao Formulu 1 da bi vozio druge utrke.

"Uglavnom je to zbog toga što imam više iskustva. Jasnije mi je što automobilu treba da bi bio brz u utrci, znam se bolje pripremiti za utrku i bolje se nosim s pritiskom."

Pročitajte više