Anthony Joshua prognozirao pobjednika meča stoljeća između Furyja i Usika

Foto: EPA

TYSON FURY i Oleksander Usik borit će se 18. svibnja u Saudijskoj Arabiji za titulu neprikosnovenog teškaškog prvaka svijeta. Ukrajinac Usik će na kocku staviti WBA, WBO, IBF i IBO naslove, a Britanac Fury svoju WBC krunu u teškoj kategoriji. Oba boksača prolaze intenzivne trening-kampove pred meč uoči, kako ga mnogi nazivaju, meča stoljeća.

Podsjetimo, Fury i Usik su se trebali boriti u veljači, ali je meč odgođen zato što je hrvatski borac Agon Smakići na treningu nanio ozljedu Furyju. Fury je u karijeri na omjeru od 31 pobjede, nula poraza i jednom neriješenom meču, dok je Usik neporažen uz 21 pobjedu.

Joshua vjeruje u Usikovu pobjedu

Britanski borac Anthony Joshua, koji bi se u budućnosti mogao boriti s pobjednikom meča između Furyja i Usika, smatra da će Usik pobijediti. Podsjetimo, Joshua je dvaput izgubio od Usika. U rujnu 2021. izgubio je jednoglasnom odlukom sudaca, dok je u kolovozu 2022. bio znatno bolji, ali je opet poražen, s time da mu je jedan sudac dao bolje ocjene nego Usiku.

"Borio sam se s Usikom, stoga mogu govoriti samo o iskustvu koje sam stekao protiv njega. Fenomenalan borac, vjerujem da će odraditi dobar posao. Nikad se nisam borio s Furyjem, pa ne mogu reći kakav će biti ili kako je sučeliti se s njime. Na temelju onoga što znam, reći ću da će Usik pobijediti", rekao je Joshua za talkSPORT.

Pratitelji boksa, osobito oni iz Velike Britanije, godinama zazivaju meč Furyja i Joshue s obzirom na to da su obojica Britanci. No, kako Fury i Usik u ugovoru imaju dogovoren revanš, pitanje je kada će doći do te borbe.

Pročitajte više