Chelsea zamalo izveo čudo, pa mu poništen gol u 95. minuti: "Ovo je smiješno i bolno"

Screenshot: Arena Sport

ASTON VILLA i Chelsea odigrali su 2:2 na Villa Parku u Birminghamu u 35. kolu Premier lige. Domaćin je vodio 2:0 nakon autogola Marca Cucurelle u četvrtoj minuti i pogotka Morgana Rogersa u 42. minuti, no Chelsea se vratio zahvaljujući golovima Nonija Madueke iz 62. i Conora Gallaghera iz 82. minute.

Londonska momčad mogla je i do sva tri boda u dramatičnoj završnici. Najprije je Cole Palmer promašio ogromnu šansu u 94. minuti, a potom je poništen pogodak Axela Disasija u 95. minuti. Palmer je tada izveo korner s desne strane, Ezri Konsa je glavom prebacio loptu na drugu stativu, gdje se odvio duel Benoita Badiashilea i Diega Carlosa.

Badiashile je vratio loptu na peterac i ondje pronašao Axela Disasija, koji je zabio za 3:2 i ogromno slavlje Chelseaja. Međutim, glavni sudac Craig Pawson je nakon VAR provjere odlučio da je Badiashile nepropisno, s leđa, odgurnuo Carlosa i počinio prekršaj, zbog čega je poništio gol Chelseaja.

Pochettino: Moramo ovo objasniti ljudima

Trener Chelseaja Mauricio Pochettino bio je bijesan nakon utakmice. Rekao je da je VAR "oštetio engleski nogomet", pa nastavio: "Moramo ovo objasniti ljudima. Ne želim loše govoriti o sucu, ali ovo je nevjerojatno, ovo je smiješno i bolno.

Engleski nogomet je oštećen, čak ni igrači Aston Ville i navijači nisu znali što se dogodilo. Sudac je rekao da je prekršaj, ali ako pogledate, vidite da je običan duel. Kada bi svaki duel poput ovoga bio prekršaj, ne bismo nijednu utakmicu završili s 11 igrača."

Pochettino nije bio jedini ljutiti član Chelseaja s obzirom na to da su suigrači i treneri morali odvući bijesnog Maduekea, koji je prigovarao Pawsonu zbog poništenog pogotka. Chelsea je s ovim bodom došao do njih 48 i nalazi se na devetome mjestu Premier lige. Aston Villa je četvrta sa 67 bodova.

Pročitajte više