Pogledajte čega se Nikola Jokić dosjetio dok je trčao u kontru

Foto: Profimedia

LA LAKERSI prekinuli su niz od 11 poraza od Denver Nuggetsa i izbjegli "metlu" u doigravanju drugu godinu zaredom pobjedom 119:108, kojom su smanjili zaostatak u seriji na 3:1. LeBron James zabio je 30 poena, Anthony Davis 25 uz čak 23 skoka, a D'Angelo Russell i Austin Reaves po 21 poen.

Nikola Jokić ostvario je novi triple-double postigavši 33 poena uz po 14 skokova i asistencija. Iako nije bilo dovoljno za 12. uzastopnu pobjedu nad Lakersima, Joker je opet oduševljavao rijetko viđenim potezima, pa tako i ovim dodavanjem "iz prve".

Bila je to više nogometna nego košarkaška kontra. Suigrač Jokiću nije dodao loptu u ruke, nego mu ju je bacio "u for", a Srbin ju je samo kratkim dodirom prebacio preko obrambenog igrača i poslao je točno u ruke Michaelu Porteru Jr. na zakucavanje.

VIDEO: Arena Sport

Lakersi su ovom pobjedom samo izbjegli blamažu, ali i dalje su im šanse za prolaz isključivo teoretske jer nikad u 78 godina NBA povijesti nitko nije preokrenuo zaostatak od 3:0. Bili su blizu Boston Celticsi lani u finalu Istoka, nakon što su dobili tri uzastopne utakmice protiv Miamija i izjednačili na 3:3, ali onda pali u majstorici pred svojim navijačima. Lakersi bi eventualnu odlučujuću utakmicu igrali u Denveru.

Pročitajte više