AMERIKA JE POLUDJELA Svi tvitaju o "krađi stoljeća", pa i policija Oklahome

Foto: Getty Images / Guliver Image

ČETVEROSTRUKI All-Star, zlatni olimpijac, zbog sjajne igre u obrani i zakucavanja prozvan najboljim dvosmjernim igračem u NBA, samo nekoliko sati prije početka moratorija na kretanje free agenata, trejdan je iz Indiane u Oklahomu za Victora Oladipa i Domantasa Sabonisa.

To je izazvalo apsolutnu histeriju u Americi, ne samo u NBA krugovima. Paul George s Russellom Westbrookom par je od kojeg svakom obožavatelju košarke rastu zazubice, a navijači Thundera već vide kako će njihov klub vladati Zapadom.

Twitter se odmah po objavi ovog transfera užario i rastopio od reakcija i komentara. Svi osjećaju potrebu dati svoj sud, a posebno likuje Oklahoma. Grad je na službenom profilu povodom dolaska sjajnog igrača objavio snimku svađe Westbrooka s izdajnikom Durantom.

Oglasila se čak i policija Oklahome, nakon što je dobila brojne prijave da je Paul George, zbog sjajnog omjera uloženog i dobivenog "ukraden" i dopremljen u njihov grad: "Istragom smo utvrdili da je u ovom slučaju sve izvedeno potpuno legalno i jako pametno."

Ali ovaj za Oklahomu sjajan posao ima kvaku, a objasnio ju je ESPN-ov Brian Windhorst koji otkriva zašto Indiana nije dobila daleko više zauzvrat, konkretno nijedan pick na draftu. Ključ je u idućem ljetu 2018. Mnogi smatraju da je Georgeu Oklahoma samo usputna stanica do konačnog odredišta Los Angelesa, gdje ga za godinu dana očekuju Lakersi.

On još stigne promijeniti planove, ali samo ako George i Westbrook kliknu i zavladaju Zapadom. NBA igrači nemaju dvojbi da će se to i dogoditi, kao i da je Georgeovim dolaskom u Oklahomu Zapad postao neusporedivo jača konferencija, dok oni s Istoka, kao primjerice Joel Embiid iz Philadelphije, likuju što će se sada lakše probiti u doigravanje:

Bleacher Report ističe i ode na račun Oklahomina glavnog menadžera Sama Prestija koji je uhvatio kapitalca bez da se morao odreći ijedne od njegovih zvijezda:

Ovim povodom tema su i Celticsi, ali s potpuno drugačije intoniranim komentarima. Boston je jako želio dovesti Georgea, ali Oklahoma im ga je spektakularno ukrala. Zato su Celticsi i njihov prvi operativac Danny Ainge meta sprdnje:

Pročitajte više