Tenis

Amerikanka iskazala podršku Đokoviću: Sahranit će demone koji ga progone

Foto: EPA-EFE

SUTRA, odnosno u ponedjeljak, počinje Wimbledon koji će po mnogočemu biti specifičan. Na njemu prvi put nakon 1998. neće biti Rogera Federera, a prvi put nakon 49 godina na glavnom turniru neće nastupiti nijedan od dvojice najboljih tenisača svijeta po ATP ljestvici.

Danilu Medvedevu sudjelovanje je zabranjeno jer je Rus, a ista mjera donesena je i protiv bjeloruskih igrača. Drugi igrač svijeta Alexander Zverev, Rus s njemačkom putovnicom, neće nastupiti zbog ozljede zgloba koju je zaradio igrajući protiv Rafaela Nadala na Roland Garrosu. 

ATP je u znak solidarnosti s ruskim i bjeloruskim igračima odlučio da za ovogodišnji Wimbledon neće dodjeljivati bodove, ali za Novaka Đokovića turnir svedeno ima ogroman ulog. Srbin trenutno ima 20 Grand Slam naslova, dva manje od Nadala, koji je u prvom dijelu sezone osvojio Australian Open i Roland Garros. 

"Sahranit će ih sve"

Podršku Đokoviću iskazala je dvostruka polufinalistica turnira i bivša američka igračica Pam Shriver, koja ga vidi kao favorita: "Vjerujem da će Novak Đoković uspjeti pronaći način da osvoji Wimbledon, usprkos tome što ga demoni Australije i dalje progone. Ali, sahranit će ih sve, i to pobjedom na najprestižnijem Grand Slamu."

Dodala je: "Novakova igra na travi je sjajna, osvojio je posljednja tri Wimbledona, a mislim da će za ovo biti spremniji nego u usporedbi s Parizom. Igranje na travi za njega je potpuno drugačija priča u odnosu na zemlju.

Unaprijedio je servis na ovoj podlozi nevjerojatno u posljednje vrijeme, a također mislim da je najbolji na reternu kojeg je ovaj sport ikada imao. Ima glad i želju da radi dobro, sigurno neće željeti Nadalu olako prepustiti treći Grand Slam ove godine."

Pročitajte više