Gotovo je! Hajduk prodao Andriju Balića

Foto: Hina 

SAMO formalnosti dijele Hajduk i Udinese od konačnog dogovora o transferu Andrije Balića. Najveći talent Hajduka odlazi u Serie A. Kako doznajemo, očekivana visina transfera iznosi četiri milijuna eura. Milijun eura od tog iznosa otpada na bonuse koji se dijele 10 posto igraču te 90 posto Hajduku. Hajduk će prvu ratu dobiti tek na ljeto, ali obzirom da su zadovoljni uvjetima, to splitskom klubu ne predstavlja problem.

19-godišnji Balić trebao bi potpisati ugovor na 4,5 godine. Po sezoni bi trebao zarađivati 240 tisuća eura. 

Balić se večeras oprostio od suigrača u Antalyji. Sutra ujutro kreće za Split, pa odmah dalje za Udine, gdje ga nakon liječničkog pregleda čeka spreman ugovor. Talijani su bili uporni i odlučni da dovedu talentiranog hajdukovca. Prate već godinu dana. Za Balića su zagrizli također Valencia i Betis. Zaplet je trajao tijekom cijelog prijelaznog roka, no Udinese je ostvario ono što želi. 

Baliću pala forma i volja, svi su priželjkivali transfer 

Pred kraj prvog dijela sezone Balić je izgubio formu, a dijelom i pravu želju. Njegov odnos s trenerom Damirom Burićem bio je nategnut. Odlazak u Udinese Balićev otac najavio je preko novina. U Hajduku nisu bili sretni, no bili su dovoljno strpljivi. Iako je Udinese bio tvrd pregovarač, očito je da su dogovoreni rokovi isplate povoljni za splitski klub. 

Balić nakon godinu i pol dana seniorskog staža odlazi zadovoljan, a zadovoljan je i Hajduk. Nakon što je propao transfer Lovre Kalinića u Aston Villu zbog radne dozvole, prodaja Balića bila je prioritet. 

ANDRIJA BALIĆ U HAJDUKU

Broj nastupa: 45
Početni sastav: 32
Broj golova: 10
Broj asistencija: 6

Sezona 2015/16: 16 nastupa u HNL-u, dva pogotka gola (Lokomotiva i Inter), dvije asistencije (obje protiv Osijeka), europske kvalifikacije 8 nastupa, dva pogotka i jedna asistencija

 

Pročitajte više