NOGOMET

ANKETA Solskjaer zaziva promjenu pravila o igranju rukom. Slažete li se s njim?

Foto: EPA

TRENER Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer smatra da bi pravilo igranja rukom koje je trenutačno na snazi u engleskoj Premier ligi, a prouzročilo je nekoliko kontroverznih odluka u prvim utakmicama nove sezone, moralo biti jasnije.

Protiv Manchester Uniteda je dosuđen kazneni udarac u domaćem porazu od Crystal Palacea (1:3) na otvaranju sezone, ali su i nagrađeni jedanaestercem u dvoboju protiv Brightona, nakon što je sudac već označio kraj utakmice, iz kojeg su došli do pobjede (3:2).

Protivnik je novog pravila

Tottenham je protiv Newcastlea ostao bez sva tri boda nakon što je u sučevom dodatku dosuđen kazneni udarac jer je lopta pogodila u ruku Erica Diera, koji u trenutku kontakta nije ni znao gdje se lopta nalazi.

"S novim pravilom nikad ne znaš što ti se može dogoditi. Možemo o tome diskutirati cijeli dan, ali potrebno je razjasniti što je prekršaj za kazneni udarac. Sada se čini da možeš samo gurnuti loptu u nečiju ruku, kao što se nama dogodilo protiv Palacea, i da zbog toga bude dosuđen jedanaesterac", rekao je Solskjaer i nastavio:

"I onaj udarac glavom protiv Tottenhama, gdje igrač nije ni znao da ga je lopta udarila. Vidjeli ste pogodak koji je Chelsea postigao na kraju utakmice protiv West Broma? Nije li i to igranje rukom?".

Traži da se jasnije definiraju pravila

Dok se prijašnje pravilo oslanjalo najviše na procjenu suca je li igranje rukom bilo namjerno ili ne, sadašnje se bazira na pretpostavci je li ruka u prirodnom položaju ili je pozicioniranjem ruke igrač povećao volumen svog tijela.

"Treba nam jasnije pravilo. Mnogo je toga u igri ovom trenutku, što nije normalno. Napravljeno je mnogo promjena i modifikacija različitih pravila", zaključio je Solskjaer.

 

Pročitajte više