HNL

ANKETA Tko bi trebao biti trener Dinama u sljedećoj sezoni?

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

ŽELJKO KOPIĆ je krajem travnja, nakon poraza od Hajduka u odgođenom derbiju Prve HNL, dobio otkaz kao trener Dinama. Zagrebački klub dan kasnije objavio je kako će momčad preuzeti Ante Čačić, bivši hrvatski izbornik i trener koji je već bio na klupi aktualnog hrvatskog prvaka.

Podsjetimo, Dinamo je vodio od studenog 2011. do studenog 2012. godine. Dinamo je u službenoj objavi istaknuo kako je Čačić privremeno rješenje koje će ostati do kraja tekuće sezone. Navijači njegovim povratkom nisu bili zadovoljni. Mnogi su se nadali dvama imenima koja već imaju posao.

Prije svega riječ je o Sergeju Jakiroviću, koji je u bosanskohercegovačkoj Premijer ligi sa Zrinjskim odradio fantastičnu sezonu u kojoj su puno prije njezina kraja osigurali prvo mjesto. Jakirović nije i ne skriva komunikaciju s braćom Mamić koja su u susjednoj zemlji u bijegu od hrvatskog pravosuđa.

"Imam važeći ugovor sa Zrinjskim još dvije godine, a što će se događati, ja ne znam", rekao je Jakirović prije par tjedana, ali se neovisno o tome spominje kao osoba koja bi se mogla vratiti u Hrvatsku s ciljem vođenja Dinama.

Tomić u paketu s Drmićem?

Drugo, već angažirano ime je Goran Tomić, aktualni trener Rijeke. Na njegov račun redovno dolaze pohvale kako s limitiranim sredstvima uspijeva držati tempo Dinama, Hajduka i Rijeke, pri čemu igra atraktivan, dopadljiv nogomet. U konačnici, Rijeka se plasirala u finale Hrvatskog kupa.

Da scenarij po kojem Tomić napusti Rijeku nije nemoguć naslućuje izjava sportskog direktora riječkog kluba Roberta Palikuće. U intervjuu je pohvalio bivšeg trenera juniora Rijeke Dragana Tadića, danas stratega budućeg drugoligaša Hrvatskog dragovoljca. Među ostalim, rekao je kako za njega ima mjesta na jednoj od funkcija u Rijeci.

Spominjalo se, također, kako bi s Tomićem u paketu došao drugi najbolji strijelac HNL-a Josip Drmić. S obzirom na neuvjerljivu sezonu Dinama, kojem bi mogle slijediti kadrovske promjene, novi trener bio bi odgovarajuća odluka.

"Ante Čačić ne ide u trenersku mirovinu"

Strana imena zasad se nisu spominjala. Posljednji stranac bio je Ivaylo Petev 2017. godine, dok je prije njega, 2011., Dinamo vodio Vahid Halilhodžić. Nakon bugarskog stratega zaredale su se hrvatske opcije.

Čačić je mirno odveo momčad do nove titule hrvatskog prvaka. Iskustvo, a i duboka povezanost s Dinamom svakako su na njegovoj strani u odnosu na Jakirovića i Tomića. Nije nezamislivo vidjeti ga i iduće sezone kako nastavlja drugi mandat. "Trener Dinama sam do Hajduka, a onda vam mogu samo reći da Ante Čačić ne ide u trenersku mirovinu", izjavio je Čačić nakon pobjede nad Šibenikom.

 

Pročitajte više