VELIKA ANKETA Tko je bio najbolji hrvatski igrač u turbulentnim kvalifikacijama za SP?

Foto: Hina, Getty Images/Guliver Image

HRVATSKA je u dvije utakmice dodatnih kvalifikacija bila uvjerljivo bolja od Grčke (4:1, 0:0) i peti put izborila plasman na Svjetsko prvenstvo! 

Hrvatsku su u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji vodila dva različita izbornika, Ante Čačić odradio je sve osim posljednje utakmice u skupini, s Ukrajinom u Kijevu, kada je uskočio Zlatko Dalić i odradio još dva susreta dodatnih kvalifikacija s Grčkom.

Čačić i Dalić pozvali su ukupno 38 igrača od čega je njih 27 dobilo priliku zaigrati barem nekoliko minuta.

 

Domagoj Vida je skupio najviše minuta odigravši sve utakmice u kvalifikacijama, Perišić je na drugom mjestu jer je propustio jednu utakmicu, a iza njih najviše minuta imaju Subašić, Vrsaljko, Mandžukić, Modrić, Badelj i Pivarić.

Mandžukić je bio najbolji strijelac s pet pogodaka, a slijede ga Nikola Kalinić i Andrej Kramarić s po tri gola. Krama je dodao i dvije asistencije, a Rakitić i Vrsaljko su s po tri najbolji asistenti. Po dva gola zabili su Brozović i Perišić, a gol su dodali i Modrić, Rakitić, Vida i Mitrović.

Ivan Santini je dobio najmanje minuta od svih igrača koji su upisali nastup, Upisao je samo 2 minute u porazu od Islanda. Mario Pašalić je u svoje prve tri utakmice u reprezentaciji (Finska, Ukrajina, Grčka) skupio mizernih osam minuta. Nešto više prilika s klupe dobili su Marko Rog i Duje Čop, a Lovre Kalinić s dva nastupa jedina je Subašićeva zamjena koja je dobila priliku u ovim kvalifikacijama.

Na popisu su bili, ali nisu zaigrali, i Franko Andrijašević, Domagoj Antolić, Borna Barišić, Filip Bradarić, Duje Ćaleta-Car, Ante Ćorić, Marin Leovac, Marko Lešković, Dominik Livaković, Antonio Milić, Zoran Nižić i Ivan Vargić.

 

 

Pročitajte više