Ante Rebić potvrdio bajku braće Kovač: Eintracht je u zoni Lige prvaka!

Foto: Guliver Image/Getty Images
 
ANTE REBIĆ u 83. minuti postigao je gol kojim je potvrdio pobjedu Eintrachta 2:0 protiv Darmstadta u 19. kolu Bundeslige.
 
Prvi gol za frankfurtski klub postigao je Makoto Hasebe u 74. minuti iz penala, a 23-godišnji Rebić, koji je došao ljetos na posudbu iz Fiorentine i koji u Eintrachtu igra na poziciji lijevog krila, sedam minuta prije kraja zabija na dodavanje klupske legende Alexandera Meiera.
 
Rebić je do sada za Eintracht zabilježio dvije asistencije za važne golove, obje još u rujnu prošle godine; za pobjedu protiv Bayera (2:1) i odmah u idućem kolu, kada je u sudačkoj nadoknadi namjestio gol za bod protiv Herthe (3:3).
 
 

Ali, gol nikako nije mogao zabiti, jer u deset nastupa otkako je došao u Eintracht, samo je četiri igrao kao prvotimac. U petom mu se konačno posrećilo i opet je to bio važan gol, kojim je Eintracht konačno slomio otpor posljednjeplasiranog Darmstadta, koji je skupo prodao kožu pred 50 tisuća gledatelja u Frankfurtu, iako je prije ove utakmice imao čak 23 boda manje od domaćina današnjeg meča.
 
Eintracht, kojeg vodi Niko Kovač, a pomoćnik mu je brat Robert, prošle sezone je pod njima jedva spasio prvoligaški status u doigravanju, da bi ove sezone pod hrvatsko-njemačkom braćom bio jedna od najvećih senzacija Bundeslige, a ovom pobjedom probio se na treće mjesto, ispred Borussije Dortmund i Hoffenheima. Jedina dva kluba ispred Kovača i Rebića su Leipzig i Bayern. 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više