Antić poput Merčepa i Markovića: Radomir je za Srbiju kao čovjek i trener učinio sve što je do njega

GOVOREĆI o sebi u trećem licu, srpski izbornik je poručio kako nakon velikog neuspjeha srpske reprezentacije na SP-u ne namjerava dati ostavku jer: "Radomir je od prvog dana u reprezentaciji gledao dalje od nosa i jedna utakmica ne može da pokvari sve do sada urađeno".

Poslije "23. mjesta" na SP-u, izbornik reprezentacije koja je u Južnu Afriku ispraćena kao jedno od sigurnih iznenađenja, našao se pod žestokom paljbom kritičara. Njegov partizanovac Nenad Bjeković nazvao ga je "demagogom i folirantom" ali Radomir je odgovorio kako mu kultura ne dopušta ulazak u polemiku s takvim ljudima.

"Kada se prihvatim nečega, onda ostajem pri tome i ne odustajem. Još na potpisivanju ugovora rekao sam da ću ostati do kraja. Kada ekipa na jednom meču (protiv Australije) na gol šutne 23 puta, onda se to zove činjenica. Sve ostalo je paušalno i kod Radomira ne pije vodu", rekao je izbornik kojeg ugovor sa srpskim savezom veže do 2012.

"Radomir je od prvog dana u reprezentaciji gledao dalje od nosa i jedna utakmica ne može pokvariti sve do sada urađeno"

Za razliku od cjelokupne srpske sportske javnosti (pa i velikog dijela svjetske), Antić je ustvrdio kako je zadovoljan postignutim - jednom pobjedom i dvama porazima - na SP-u: "Radomir je od prvog dana u reprezentaciji gledao dalje od nosa i jedna utakmica ne može pokvariti sve do sada urađeno. Stvorena je baza, jer je prosjek godina igrača samo 26. Nismo bili inferiorni, a reprezentacija, za koju su neki rekli da nije spremna, pobijedila je Njemačku. Radomir je kao čovjek i trener uradio sve što je do njega. Ako vam to nije dovoljno, onda činjenice i odgovore potražite od nekoga trećeg".

"Miloš Ninković je zbog smrti bake postio pred meč s Australijom, ali to ga nije spriječilo da pretrči 13 kilometara"


Antić je poručio kako je dovoljan dokaz koliko je grupa u kojoj su igrali bila teška, to što je jedina iz koje dvije reprezentacije igraju u četvrtfinalu: "Bili smo u grupi u kojoj su svi igrali nogomet".

Odbio je i prigovore kako je reprezentacija bila nespremna: "Miloš Ninković je zbog smrti bake postio pred meč s Australijom, ali to ga nije spriječilo da pretrči 13 kilometara."

"Oni koji su pili i pušili prije Njemačke isto su radili i prije Rumunjske koju smo također dobili"

Izbornik je bio blagonaklon i prema igračima koji su uhvaćeni kako noć prije utakmice s Njemačkom puše cigarete i piju pivo: "Nije to ništa novo. Isti ti momci su pušili i pili pivo pred utakmicu s Rumunjskom, koju smo također dobili. Nemojte zaboraviti kako je narod prihvatio reprezentaciju poslije duže vremena i kako su punili Marakanu i stadion Partizana".

Pročitajte više