Argentinski izbornik: Sada moramo pobijediti Hrvatsku

Foto: EPA

SUPROTNO očekivanjima, Argentina protiv Islanda nije ubilježila pobjedu u prvoj utakmici grupne faze aktualnog Svjetskog prvenstva u Rusiji.

>> Argentina - Island 1:1, Messi tragičar, islandski golman junak

>> Tko je islandski heroj: U slobodno vrijeme Messiju skida penale, a inače je redatelj

U moskovskoj Otkriće areni južnoamerička reprezentacija remizirala je s europskom selekcijom 1:1.

Argentinci su poveli pogotkom Sergija Aguera u 19. minuti, no već četiri minute kasnije Islanđani su izjednačili zgoditkom Alfreda Finnbogasona. U 64. minuti Lionel Messi nije uspio realizirati jedanaesterac, odnosno Hannes Halldorsson proslavio se obranom. 

"Ovo je tek početak. Tek ćemo doznati što će se dogoditi s nama. Svjesni smo težine naše grupe i znamo da moramo pobijediti u sljedećoj utakmici. Moramo biti hrabri", izjavio je argentinski izbornik Jorge Sampaoli na tiskovnoj konferenciji nakon svršetka utakmice koju je obilježio i promašaj Lionela Messija u vidu najstrože kazne.

"Bio je u vrlo neugodnoj situaciji jer je Island igrao vrlo obrambeno. Nije imao dovoljno slobode."  

"Svaka je utakmica po svojoj prirodi drugačija. Zabrinut sam zbog naše izvedbe. Nismo bili dobri prema pitanju brze tranzicije", naglasio je Jorge Sampaoli i optimistično završio svoje obraćanje novinarima.

"I dalje vjerujemo u sebe. Imamo sve alate potrebne za uspjeh. Imamo dovoljno kvalitete da pobijedimo bilo koga. Naš je cilj poznat."

U predstojećem meču, zakazanom za 21. lipnja, Argentina će se sučeliti s Hrvatskom u Nižnjem Novgorodu. 

Rezultati by SofaScore


Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko prvenstvo u Rusiji, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag SP 2018

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više