"Arjen Robben - Bayernov čovjek za velike stvari"

"FANTASTIČNI Robbenov trenutak inspiracije presudio je susret Bayerna i Lyona", misao je koja se provlači kroz gotovo sve analize druge utakmice polufinala Lige prvaka u kojoj je bavarski klub slavio sa 1:0 pogotkom odličnog Nizozemca.

"Robben je čitavu utakmicu vrebao situaciju koja bi se mogla otvoriti, na kraju ju je i dočekao u 69. minuti kada je uz obilatu pomoć postigao svoj četvrti pogodak ove sezone. S isključenjem Riberyja velik je teret pao na njegova leđa, obrana Lyona usmjerila je svu pažnju prema njemu, ali nakon izbacivanja Fiorentine i Manchester Uniteda iz Lige prvaka Robben je bio koban i za Lyon, makar Nijemce čekalo puno posla da obrane bez Riberyja na Gerlandu sinoćnjih 1:0", ponosno ističu nizozemski mediji koji u pobjedi Bayerna velike zasluge pripisuju i Louisu van Gaalu:

"Van Gaal je izvadio Olića da sačuva streljivo za iduće utakmice"

"Njemu treba čestitati prvenstveno zbog činjenice da nije nakon crvenog kartona pokazanog Riberyju gubio konce igre, a zatim i zbog poteza koji bi učinio malo koji trener - Van Gaal nije oklijevao zamijeniti Robbena nakon što mu je ovaj donio vodstvo. I sam Robben bio je zbunjen i u prvom trenutku nije vjerovao da ga trener mijenja, ali Van Gaal je točno znao što radi. Zbog toga je vjerojatno i izvadio Olića već na poluvremenu, kako bi hrvatski napadač sačuvao streljivo za bitku na tri fronta koja do kraja sezone predstoji Bayernu."

Goal.com u tekstu pod naslovom ističe kako je trener Bayerna napravio pun pogodak kada je "Robbenu i Gomezu dao apsolutnu slobodu - Gomez je tu bio mamac, a Robben je nadirao i lijevo i desno i kroz sredinu, kako je htio", uz zanimljivi dio o "Robbenoj sebičnosti" i "sjajnoj kupnji Bayerna":


"Robben je vlastoručnim potpisom riješio utakmicu, a sa 16 golova u posljednjih 17 utakmica on je pravi spasitelj Bayerna i Bavarcima znači kao Rooney Manchester Unitedu, Messi  Barceloni ili Cristiano Ronaldo Real Madridu. Iako nije brz kao Ronaldo, jak kao Rooney ili kompletan kao Messi, Robben je osoba u koju svaki trener može imati beskrajno povjerenje, a u  Bayernu se puno više podredio momčadskoj igri, i nije toliko sebičan kao u Chelseaju ili Realu kada je na sebe znao navući bijes Drogbe odnosno Raula."

"Puel izabrao pogrešnu taktiku, nije uspio sačuvati 0:0"

Koliko god Nizozemci hvale Van Gaala, tako L' Equipe dan poslije kritizira  Lyonova stratega Claudea Puela za kojeg pišu da "nije dobro iskoristio vrijeme dok je imao igrača više na terenu", dodavši kako "za uzvrat Lyonu preostaje malo mogućnosti".



Le Figaro, pak, u svojoj opširnoj analizi ističe od kolike je važnosti bio presing Nijemaca: "Silnim pritiskom Bayern je stjerao Lyon na njihovu polovicu i Lavovi mogu biti sretni s tolikom nepreciznošću Bayernovih igrača. Lyon je u tim trenucima izgledao grozničavo i nije se mogao sastaviti s loptom. U igri 10 na 10 postojala je samo jedna momčad na terenu - Bayern. Pogrešnu taktiku izabrao je Puel, mislio je da će do kraja obraniti početnih 0:0, ali to se pokazalo katastrofalnom pogreškom kada je Robben ispalio metak prema Llorisu", pišu Francuzi, koji ipak ističu:

"Lyon može vjerovati".

Pročitajte više