ARMADA OBILJEŽILA DAN POBJEDE

Armada spektakularnom bakljadom obilježila Oluju i "zapalila" Krčki most

Nel Pavletic/PIXSELL

TREĆU godinu u nizu, točno u 21 sat, Armada je prekrasnom koreografijom obilježila Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

Klub navijača Armada, Plavo bijeli otok i Vavik vjerna Kirija organizirali su tradicionalnu bakljadu na Krčkom mostu i fotografije su uistinu fantastične.

Svijetlile su 222 baklje, čime je iskazano zajedništvo koje je bilo jedna od ključnih sastavnica pobjede u Domovinskom ratu, ali i počast svim poginulima kojih je s područja Primorsko-goranske županije bilo upravo onoliko koliko je bilo i svjetla baklji - 222.

"Za razliku od prijašnjih godina, ove smo uveli neke od promjena. Ponajprije, promijenili smo datum održavanja jer iako je blagdan posvećen slobodi Domovine 5. kolovoza, velik broj branitelja nije mogao doći do područja oko mosta jer su tog dana organizirane brojne mise, obilasci grobova poginulih kao i prigodna sportska, kulturna i zabavna druženja. Odlučili smo stoga našu bakljadu, našu zahvalnost hrvatskim braniteljima, pomaknuti dan ranije kako bi baš svi koji to žele mogli nazočiti našem spektaklu", rekao je za Novi list Dejan Božić, predsjednik KN-a Armada.

Cijelom spektaklu prisustvovale su tisuće građana, a vatreni luk na Krčkom mostu moglo je vidjeti otprilike stotinu tisuća ljudi, i to uživo, dok je putem najrazličitijih medija ovogodišnji pothvat Armade i njezine zahvalnosti svima koji su doprinijeli slobodi Hrvatske vidjelo na milijune gledatelja, dodaje Novi list.

Video: Krčki VAL

 

Pročitajte više