Aršavin: Hvala Hiddinku što me poveo na Euro unatoč suspenziji koju sam zaradio

REPREZENTATIVAC Rusije Andrei Aršavin zahvalio je izborniku Guus Hiddinku što ga je poveo na Euro i namjerava mu se odužiti dobrom igrom i plasmanom u finale u utakmici protiv Španjolske.

Aršavin prve dvije utakmice Eura nije mogao nastupiti zbog suspenzije koju je zaradio u kvalifikacijama, međutim Hiddink ga je pozvao u reprezentaciju.

"Sretan sam što me izbornik Hiddink poveo iako nisam mogao igrati na dijelu turnira. Došao sam ovdje nadajući se da ću zaigrati, nikad nisam bio na ovakvom natjecanju. Jako smo se naporno spremali i bilo mi je teško trenirati, a znao sam da neću igrati. Neobičan osjećaj", rekao je Aršavin.

Aršavin je na Euru dosad zabio dva gola, a njegove izvrsne igre su zapazili mnogi europski klubovi i čini se da će igrač ipak napustiti ruski Zenit. Arsenalov trener Arsene Wenger priznao je da se divi 27-godišnjem igraču i da bi rado vidio u svojoj momčadi, međutim ruski reprezentativac bi najradije u Barcelonu.

"Navijam za Barcelonu cijelog života, san mi je igrati za taj klub. Nikad nisam ni sanjao da sam dovoljno dobar igrač za Barcelonu. No, vidjet ćemo kako će se situacija razvijati", rekao je Aršavin.

Aršavin zbog suspenzije nije nastupio u prvoj utakmici koju u kojoj je njegova momčad poražena od Španjolaca 4:1. Ruski reprezenativci su uvjereni da će omaleni ofenzivac biti njihov as iz rukava u večerašnjoj utakmici.

M.Pa.
Foto: AFP

Pročitajte više