Arsenal konačno nekog dobio, 13 minuta nadoknade u Bournemouthu

Foto: EPA-EFE

NAKON dva poraza na otvaranju Premiershipa, Arsenal je upisao prvu pobjedu u novoj sezoni. Momčad Unaija Emeryja pobijedila je na Emiratesu West Ham 3:1, iako se do sudačke nadoknade tresla za bodove.

Da neće biti lako najavio je Arnautović koji je u 25. minuti nakon sjajne akcije s Feliepom Andersonom nadigrao cijelu Arsenalovu obranu i lijepim udarcem s ruba šesnaesterca pogodio za 0:1. Ipak, Arsenal je izjednačiti do poluvremena kad je Monreal u 30. minuti zabio za 1:1.

Arsenal je bio bolji cijelu utakmicu, ali je zabrinjavajuće teško izlazio na kraj s kontrama West Hama čiji igrači samo zbog strašne šlampavosti u završnici nisu zabili još koji gol. Baš kad se u Emirates uvukla nervoza i navijači postajali sve nestrpljiviji, Arsenal je okrenuo utakmicu. Monreal je s gol-aut linije pokušao zavrnuti loptu u sredinu, ali je pogodio Issu Diopa u prsa i lopta se od njega odbila u gol za 2:1.

Bilo je preočito da neće ostati 2:1 i da će ili West Ham izjednačiti ili Arsenal prelomiti utakmicu. Prijetili su gosti, iako bez prave šanse sve do sudačke nadoknade kad je Jarmolenko zakasnio na ubačaj Andersona i propustio šokirati Arsenal. U sljedećem napadu Welbeck je riješio pitanje pobjednika i iz blizine zabio za konačnih 3:1.

Možda neće napraviti neki zapaženi rezultat ove sezone, ali Bournemouth i Everton bi, kako stvari stoje, mogle biti momčadi koje će se ove sezone isplatiti gledati. Što zbog zanimljivih igrača, što zbog infarktnih prekreta, pomračenja uma, čega god poželite. Everton je u prva dva kola dvaput prosuo vodstvo protiv Wolvesa i tresao se za bodove protiv Southamptona, a Bournemouth je u prvom dobio Cardiff, a prošlog vikenda okrenuo kod West Hama u 2:1.

Ništa manje ludo nije bilo ni u njihovoj međusobnoj utakmici na Vitalityju. Ništa se posebno nije događalo u prvom poluvremenu osim čudnog crvenog kartona koji je Richarlison dobio u 41. minuti. Ponajbolji igrač dosadašnjeg dijela sezone naguravao se sa Smithom i odgurnuo ga glavom za što mu je sudac pokazao izravni crveni karton.

Everton je igrača više iskoristio u 56. minuti kad je Walcott zabio za 1:0, Adam Smith koji je odglumio prekršaj za crveni karton Richarlisona je pet minuta kasnije dobio izravni crveni karton nakon što je srušio Walcotta kad je ovaj sam krenuo prema golu. Michael Keane je u 66. minuti zabio za 2:0 gostiju i činilo se da je priči kraj, ali Cherriesi su izjednačili u samo četiri minute. U 75. je King realizirao penal, a samo četiri minute kasnije Nathan Ake izjednačio na 2:2.

Zbog niza ozljeda, golova i crvenih kartona igralo se čak 13 minuta sudačke nadoknade u kojoj su domaćini promašili dvije dobre prilike za pobjedu, ali ostalo je neriješeno.

Leicester je također u drami došao do sva tri boda na St. Mary'su, iako je gubio 1:0. Autor Southamptonova pada bio je Peter Hojbjerg koji je dobio rijetko viđena glupa dva žuta kartona. Prvo se u 26. minuti naguravao i dobio opomenu, a Bertrand je u 52. domaćine doveo u vodstvo. No, Leicester je četiri minute kasnije izjednačio preko Graya, da bi Hojbjerg u 77. minuti dobio drugi žuti karton zbog simuliranja. Svi su se već pomirili s remijem, ali je Leicester odnio sve bodove nakon što je Harry Maguire u drugoj minuti sudačke nadoknade postavio konačnih 1:2.

Huddersfield i Cardiff, glavni kandidati za ispadanje, odigrali su bez golova, a ranije je Wolverhampton uzeo bod Cityju. Bilo je 1:1.

Premiership, 3. kolo:

Wolves - Manchester City 1:1 (Boly 57' / Laporte 69')

Huddersfield - Cardiff City 0:0

Arsenal - West Ham 3:1 (Monreal 30', Diop 70'-ag, Welbeck 90'+2' / Arnautović 25')

Bournemouth - Everton 2:2 (King 75'-11m, Ake 79' / Walcott 56', Keane 66')

Southampton - Leicester 1:2 (Bertrand 52' / Gray 56', Maguire 90'+2')

Pročitajte više