KORONAVIRUS U SPORTU

Arsenal otpušta skauta koji je u klub doveo Fabregasa, Cazorlu, Martinellija...

Screenshot: YouTube/Real Federacion Espanola Futbol

ARSENAL je samo nekoliko dana nakon osvajanja FA kupa objavio da će čak 55 djelatnika kluba ostati bez posla. Kako su naveli iz kluba, razlog ove odluke je restrukturiranje radnih mjesta zbog financijskog stanja nakon pandemije koronavirusa.

Jedan od onih koji napuštaju klub je šef globalne skautske službe Francis Cagigao, koji iz Arsenala odlazi nakon 23 godine. Cagigao je kao junior igrao za Arsenal, a u klub je kao skaut stigao u vrijeme Arsenea Wengera.

Doveo je najbolje Španjolce koji su igrali za Arsenal

Upravo je Cagigao bio glavni u dovođenju španjolske kolonije u sjeverni dio Londona.

Doveo je zvijezde poput Cesca Fabregasa, Josea Antonia Reyesa, Mikela Artete, Santija Cazorle i Hectora Bellerina, a najviše prstiju imao je i u dovođenju sjajnog 19-godišnjeg Brazilca Gabrijela Martinellija, koji je u prvoj sezoni za Arsenal postigao 10 golova u 26 utakmica.

Teška financijska situacija

"Poput mnogih drugih klubova, i naš je pretrpio golemu financijsku štetu nastalu pandemijom koronavirusa. Naši osnovni izvori prihoda znatno su se reducirali. Komercijalne aktivnosti, ulaznice, ostali smo bez svega toga, a to će nas nastaviti pratiti i tijekom sljedeće sezone. Pandemija je jedan od najvećih izazova u povijesti kluba dugoj 134 godine i moramo provesti drastične mjere. Naš glavni cilj uvijek je bio sačuvati radna mjesta koliko god je to moguće, ali sada smo nažalost došli u situaciju da moramo dati 55 otkaza. Nije nam lako, znamo koliko je ova odluka uznemirujuća i teška", navedeno je između ostalog u priopćenju kluba.

Osim Cagigaa, najzvučnije ime koje bi trebalo dobiti otkaz je šef skautske službe za Veliku Britaniju Peter Clark.

Pročitajte više