Arsenal smanjio dug za gotovo 40 posto

PRODAJOM luksuznih apartmana na Highbury Squareu, londonski nogometni klub Arsenal uvelike je smanjio svoj dug i zadržao reputaciju jednog od financijski stabilnijih klubova u Engleskoj.

Highbury Square je nova rezidencijalna četvrt u sjevernom Londonu, sagrađena na mjestu tribina legendarnog stadiona Highbury. Na njemu je Arsenal osvojio 13 naslova engleskog prvaka igrajući domaće utakmice od 1913. do 2006. godine, kada je preselio na atraktivniji i komforniji Emirates, čiji daleko veći kapacitet donosi i daleko veću zaradu.

Arsenal je zadržao vlasništvo nad prostorom bivšeg stadiona, koji je, u suradnji s građevinskom kompanijom, pretvorio u jedno od najprestižnijih i najtraženijih mjesta za stanovanje u sjevernom dijelu Londona.

Prodajom 261 apartmana u razdoblju od svibnja do kraja studenog prošle godine, zaradio je 35,2 milijuna funti. Klub je prodao već 524 od ukupno 655 luksuznih apartmana na Highbury Squareu te je smanjio dug sa 332,8 milijuna na 203,6 milijuna funti, odnosno, gotovo za 40 posto.

Pročitajte više