Asanović: Sa Slovencima je uvijek prisutan poseban rivalitet

NAKON jučerašnjeg "reuniona", prvog nakon Europskog prvenstva, reprezentativci su preselili u svoje tradicionalno obitavalište slovenski Čatež. Do ručka se očekuje da bi mogla stići i preostala šestorka koja kasni zbog klupskih obaveza (Pletikosa, Ćorluka, Srna, Vukojević, Pletikosa, Klasnić), a daleko najtraženija novinarska "roba" Ivica Križanac još je od jutros na Bilićevoj dispoziciji.

Novinarima se obratio dobro raspoloženi pomoćnik Aljoša Asanović koji je iznio najsvježije obavijesti među kojima je najzanimljivija da je Modrićevo koljeno i dalje naotečeno pa gotovo sigurno neće biti u kombinacijama za utakmicu protiv Slovenije u srijedu.

"Od jučer se ništa nije promijenilo. Polako se skupljamo, fali još šest igrača, a vjerujem da će do ručka svi već biti tu. Čeka nas interesantna utakmica  protiv jedne čvrste momčadi. Modrićevo stanje je nezahvalno i mislim da neće biti u kadru za ovu utakmicu.

"Ostali su u dobrom stanju, Ivan je u odličnom, što se vidi i po dvije asistencije  s kojima je počeo svoje prvenstvo. Vjerujem da ulazii u formu koja mu i prilići."

Stručni stožer još uvijek nije odlučio koga će gurnuti u vatru umjesto hrvatskog playmakera.

"Tko će igrati umjesto Luke. To još ne znam. Vidjet ćemo."

Nema sumnje da će Slovenci biti posebno "nabrijani" na danas petu reprezentaciju svijeta. Moguću pobjedu već sada nazivaju "povijesnom".

"Rivalitet je uvijek prisutan protiv susjeda. Oni će sigurno od početka krenuti agresivno na što ćemo mi odgovoriti, ali ne na rivalitet, već samo na njihovu igru. Dobra su momčad koja igra 4-4-2, ali ne mislimo odustati od našeg napadačkog pristupa."

Asanović je od slovenskih igrača izdvojio Novakoviča, no smatra da im je najveća snaga čvrst kolektiv.

"Novakovič je dobar. Igra u Koelnu i već dugi niz godina traje u njemačkoj ligi. Posljednju utakmicu postigao je gol. Uglavnom, Slovenci imaju čvrstu obranu i sigurno da će pred svojom publikom dati sve od sebe da dođu do pobjede."

Marko Petrak
Foto: AFP

Pročitajte više