CHAMPIONSHIP

Aston Villa bez Kalinića pobijedila za novi klupski rekord

Foto: Guliver Image/ Getty Images

ASTON VILLA pobijedila je Millwall 1:0 u 44. kolu engleskog Championshipa i tako učvrstila petu poziciju koja vodi u doigravanje za elitno društvo.

Jedini strijelac na utakmici bio je Jonathan Kodjia koji je u protivničku mrežu pospremio centaršut El-Ghazija u 30. minuti utakmice.

Taj gol bio je dovoljan i za novi klupski rekord po broju uzastopnih pobjeda Aston Ville u 144 godine klupske povijesti. Današnjom pobjedom Villa je došla do brojke 10 uzastopnih pobjeda.

Lovre Kalinić zbog ozljede nije bio u sastavu momčadi iz Birminghama.

Komplikacije na vrhu dva kola prije kraja

Vodeći u Championshipu Norwich remizirao je 2:2 sa Stokeom i sada mora čekati ishod utakmice između Brentforda i Leedsa kako bi osigurao prvu poziciju i izravan plasman u Premiership.

To je bila četvrta utakmica u nizu na kojoj su nogometaši Norwicha remizirali. Teemu Puki je 28. prvenstvenim golom u 66. minuti pogodio za vodstvo gostiju, ali je remi domaćinu donio Tom Edwards tri minute kasnije.

Norwich je i dalje prvi s tri boda više od Sheffield Uniteda, a šest više od Leedsa koji ima utakmicu manje.

Sheffield United je u gostima slavio 3:0 protiv Hulla. Sve je bilo riješeno već u prvom poluvremenu zahvaljujući dvama golovima McGoldricka i jednom Stevensa. Ovim trijumfom Sheffield je došao na 85 bodova i drugi je s dva više od Leedsa čiji se susret čeka.

Još jedan takmac u borbi za promociju ostvario je pobjedu, ali dramatičnu. Derby County, koji vodi Frank Lampard, tek u sudačkoj nadoknadi došao je do slavlja protiv QPR-a. Harry Wilson bio je dvostruki strijelac, u četvrtoj i 11. minuti sudačke nadoknade.

Podsjetimo, prve dvije momčadi na ljestvici idu izravno u Premiership, a momčadi plasirane od trećeg do šestog mjesta igraju idu u doigravanje za elitu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više