SERIE A

ATALANTA - GENOA 2:1 Nezaustavljiva momčad iz Bergama juri prema Ligi prvaka

Foto: EPA

ATALANTA je fantastičnim nogometom potpuno zaslužila igrati Ligu prvaka sljedeće sezone. To su puleni Giana Piera Gasperinija potvrdili i danas pobjedom protiv Genoe 2:1 u 36. kolu talijanske Serie A.

Klub iz Bergama došao je do pete uzastopne pobjede u prvenstvu i napravio velik korak prema plasmanu u elitno natjecanje.

Atalanta - Genoa Live Score

Atalanta igra prelijep, tehnički dotjeran i perfektan nogomet koji melje svakoga tko joj se nađe na putu. Ovog popodneva na stadionu MAPEI Genoa je izdržala 45 minuta i onda pala pred Atalantom. Na kraju je bilo 2:1, ali sasvim dovoljno za proboj crno-plavih na treće mjesto.

Atalanta je imala inicijativu u prvom dijelu, ali nije uspjela probiti obrambeni blok gostiju iz Ligurije. Tada je Gasperini na teren poslao aduta s klupe, koji mu je donio petu pobjedu u nizu.

Umjesto Marija Pašalića u igru je ušao Moussa Barrow. Reprezentativac Gambije dobio je dubinsku loptu od De Roona, lijepo je primirio i onda mirno završio akciju u stilu svog suigrača Duvana Zapate.

Gol je potpuno otvorio momčad iz Bergama, igrala je s puno više samopouzdanja i stigla do novog pogotka. Sjajnu kolektivnu akciju završio je Castagne.

Gosti su počasnim pogotkom Gorana Pandeva u 89. minuti uspjeli postaviti konačnih 2:1.

Standings provided by Sofascore LiveScore
 

 

 

Pročitajte više